Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Stressz és allergia

Miért romlik az allergia stresszes helyzetben?

 • Stressz és allergia

  Stressz és allergia

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

Stressz hatására a vérben megnő a hisztamin mennyisége, ez az az anyag, ami az allergiás reakció során is felszabadul. A kettő együtt súlyosbítja az allergiás panaszokat. A stresszreakció eredetileg védekezésre szolgált, a vadállatok, ellenség előli menekülésre. Manapság már nincsenek vadállatok, de van állandóan csörgő telefon, ideges főnök és harc az idővel.

Minél kevésbé tudunk egy adott helyzetet kezelni, annál erősebb a stresszválasz. Ha felismerjük allergiás tüneteink és a stressz közötti kapcsolatot, tegyünk ellene! Fontos a sok alvás, ilyenkor pihen a szervezet. A testmozgás is csökkenti a stresszhormonok mennyiségét. Persze pollenallergiásoknak nem a mezei futás ajánlott. Ha valaki kedvenc stresszkezelési szere az alkohol, nem mindegy, mi van a poharában. A pezsgőnek és a vörösbornak magas a hisztamintartalma, tovább súlyosbítja az allergiát. Egyes ételek, mint pl. a tenger gyümölcsei, a füstölt húsok vagy a padlizsán is magas hisztamintartalmúak. A boldogság vagy a szerelem viszont enyhíti az allergiát. Keveset foglalkozunk az allergia lelki hátterével, pedig a szorongás, az elfojtott agresszió gyakran szerepel a kiváltó okok között. Az allergia diszharmónia – azaz a testi-lelki egyensúly megbomlása. Ha a lelki béke nem teljes, segítsük ezt a folyamatot az életmódváltás mellett homeopátiával!

Homeopátiás segítség

A HISTAMINUM​a hisztaminból készülő homeopátiás szer, csökkenti a hisztaminszintet. Allergiaszezonban szedjük 15 CH potenciában, naponta 1-2 alkalommal. Ha súlyos a reakció, a HISTAMINUM​ 30 CH-t vegyük be, negyedóránként, javulásig.


Lássunk két olyan helyzetet, ahol az élethelyzet vezet el a homeopátiás szerhez

Ha sokat mérgelődtünk, dühösek vagyunk egy megoldatlan helyzet miatt és jellemző tünetünk a reggeli tüsszögés, majd orrdugulás, esetleg emésztési panaszaink is vannak, a HISTAMINUM ​mellé szedjünk  NUX VOMICA​​-at, 15 CH potenciában, napi 3-4 alkalommal.

Ha bántva érezzük magunkat, sírdogálunk és allergiás tüneteink javulnak a friss levegőm, gondoljunk a PULSATILLA PRATENSIS​-re. Szedjük a NUX VOMICA​​-hoz hasonlóan.

  

AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Allergia e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Szénanátha homeopátiás kezelése

  tovább
 • letöltöm

  Túlélési tippek fesztiválozóknak

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020