Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Allergia homeopátiás kezelése az allergiát okozó anyagokkal

Nyáron sokan szenvednek a szénanátha tüneteitől, mely nappal és éjjel is, az igen kellemetlen tünetekkel rontja a nyaralást, vagy a mindennapi munkát.

 • Allergia homeopátiás kezelése az allergiát okozó anyagokkal

  Allergia homeopátiás kezelése az allergiát okozó anyagokkal

Hogyan kezelhetjük az allergiát homeopátiával?

Az allergia homeopátiás kezelésének 3 alappillére van:

 1. Fontos a beteg személyre szabott alkati kezelése, melynek szedését már a tünetmentes időszakban érdemes elkezdeni. Ez áthangolja a szervezetet, csökkenti és megszünteti az allergia hajlamot.
 2. Szezon alatt az egyéni tünetekre szedhetünk tüneti szereket, ezek csillapítják aktuálisan a bő, vizes orrfolyást, orrdugulást, szemviszketést, könnyezést, szájpad viszketést, vagy egyéb tüneteket. A hisztaminból készült homeopátiás szer általánosan csillapítja az allergiás tüneteket. (HISTAMINUM​)
 3. A harmadik fontos dolog, hogy ismerjük az allergént, azokat a polleneket, melyre az adott páciens szervezete túlzott reakcióval válaszol. Az ezekből készült homeopátiás gyógyszer szedése gyakorlatilag megszünteti a szervezet kóros érzékenységét, arra az allergénre nézve, mellékhatás-mentesen. Nincs semmilyen kockázata, bárki szedheti, gyerekek, idősek, egyéb betegségben szenvedők is.

 

Tünetek alatt naponta 1-2x5 szem szedése csillapítja a panaszokat, de megelőzésre is érdemes szedni, az allergiás időszak előtt már 1-3 hónappal, heti 3x5 szemmel.

Megelőzésre általánosan a 30 CH potencia javasolt, kezelésre a tünetek súlyosságától függően a 15 CH vagy a 30 CH potencia. 

 

Milyen általánosan szedhető szerek vannak még allergiára?

Természetesen ki lehet egészíteni az allergénből készült szert az antihisztamin hatású HISTAMINUM-mal, ez a szer bármilyen allergiás reakció esetén bevethető. Napi 1-2x 5 szem szedése javasolt. Mivel az allergia az immunrendszer hibás reakciója, a kúra kiegészíthető az immunválasz-szabályozó, csecsemőmirigy fehérjéből készült Thymuline-nal, (9 CH) ebből heti 2 alkalommal szedjünk 5 szemet.

 


   

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024