Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 2.

Ellenérv: a homeopátia, komolytalan!

 • Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 2.

  Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 2.

Válasz: A brit királyi család, Yehudi Menuhin, John Rockefeller, Tina Turner, Teréz anya, II. János Pál pápa, David Beckham, Chopin és Mahatma Gandhi kevés közös dolgot mondhatnak el magukról azon kívül, hogy mindannyian a homeopátia elkötelezett hívei voltak.

 • A homeopátia a mindennapi gyakorlatból, a 200 éves történetéből több százmilliós pozitív tapasztalattal rendelkezik, ami egyértelmű bizonyítékot ad a homeopátia hatása mellett.
 • Több, mint 150 klinikai és alapkutatás bizonyítja a homeopátia hatékonyságát.
 • A magas potenciák lehetséges hatását fizikai mérésekkel, állatkísérletekkel is igazolták.
 • A homeopátiás szereket a francia orvosok 30%-a, a német orvosok 20%-a használja rendszeresen, ugyanakkor a brit orvosok több mint 40%-a küldi betegeit homeopátiás szakemberekhez (Fisher and Ward, 1994)
 • A holland orvosoknak mintegy fele tartja a homeopátiás szereket hatékonynak (Kleijnen,Knipschild and Riet, 1991).
 • Világszerte több mint félmilliárd ember használja a homeopátiát nap, mint nap .
 • Csak Indiában 300 ezer orvos használja a homeopátiát, akiknek bár van klasszikus orvosi képzettségük, elsősorban homeopátiával gyógyítanak, és a megkérdezett orvosok 85%-a nem is kíván eltérni ettől a gyakorlattól.
 • Németországban a lakosság 80%-a már próbálta a homeopátiát.
 • Az USA-ban minden harmadik beteg választ alternatív gyógymódot, és 40 orvosi egyetem oktat többek közt homeopátiát is.


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba. 

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

 

  kapcsolódó cikkek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024