Homeopátiás kisokos babáknak

Jönnek a tejfogak

A kisbabák alvási szokásait rengeteg tényező befolyásolhatja.

 • Jönnek a tejfogak

  Jönnek a tejfogak

Ha az addig jól alvó baba féléves kora körül elkezd felébredni, először a fogzásra gondolhatunk. Jellemző, hogy fogzásnál csorog a kicsi nyála, duzzadt az ínye, vagy állandó rághatnékja van.

Sokszor sír fel álmában.

A homeopátia segíthet. Milyen szereket használhatunk?

Jól bevált szer a CHAMOMILLA VULGARIS​, de korántsem az egyetlen. A Chamomilla baba általában ingerlékeny az arcnak csak egyik fele piros. Csak az nyugtatja meg a kisbabát, ha felveszik, a fogzást hasmenés kíséri, általában spenótszínű.

BELLADONNA​ a szer, ha az egész arc forró és piros, sokat iszik, melegre javul és lefekvéskor jelentkezik, ha felül vagy felkel a gyerek, a tünetek csökkennek.

ARSENICUM ALBUM​ segíthet, ha a baba lázas és kimerült, a fej meleg, a végtagok fáznak és fájnak, a fájdalom éjfél után jelentkezik, hideg italok hatására rosszabbodik.

CALCIUM CARBONICUM​ gyerekeknél nehezen töri át a fog az ínyt. A gyerek szomorú, savanyúan izzad, nedves a párna, savanyú a széklet, hidegre rosszabbodik az állapota.

Rheum tüneteknél a baba nagyon erősen savanyú szagú, a hasmenéses széklet is savanyú és maró, nagyon nyugtalan és nyűgös.

MERCURIUS SOLUBILIS​-t adjunk, ha a nyelv duzzadt, a fogzást erős nyáladzás és szájszag kíséri, ágymelegre is rosszabbodnak a tünetek.

Adjuk a szereket 2-3 óránként, javulásig. Három-négy adagnak javítania kell az állapoton. Ajánlott potencia: 9 vagy 15 CH.

Az alvászavarnál lehet más ok is a háttérben.

A mozgásfejlődés is okozhat alvásproblémát, sok gyerek álmában is gyakorolja a mozdulatokat, összehúzódik egy izma, stb. Izgatott is, mert rengeteg benyomás éri. Teljesen más szemszögből nézi a világot, amikor elkezd kúszni, járni.

A rengeteg benyomáshoz megemlíteném a passzív TV-zés veszélyét is. A kicsik agya gyorsan fejlődik, arra való, hogy mindent tároljon, ami éri. Egy felnőttet is felzaklató TV műsor a kicsire még erősebb hatással lesz. És lényegtelen, hogy nem érti, miről van szó. Ugyanilyen hatással lehet egy zsúfolt bevásárlóközpont is egy csecsemőre.

Okozhat még alvásproblémát az elválástól való félelem is vagy egy eseménydús nap is.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Álmatlanság e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Fáradtság, kimerültség e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024