Homeopátiás kisokos babáknak

Hasfájós babák

Rengeteg házi gyógymódot ajánlanak a hasfájós babák panaszainak enyhítésére.

 • Hasfájós babák

  Hasfájós babák

Ilyen az édeskömény tea, a kanálka citromlé, a babamasszázs, a kamillatea. Szerencsés esetben használ a praktika, de ha nem, a homeopátiás házipatika erre a bajra is tartogat ellenszert. Nem is egyet.

Ahhoz, hogy a megfelelőt kiválasszuk, meg kell figyelnünk, hogyan fáj a baba hasa, milyen napszakban, ha szopik a kicsi, mit ettünk előzőleg mi, mi enyhíti a fájdalmat, milyen a széklete.

Ha a mama sok tehéntejet ivott, és ez a kicsinél hasmenést és hasgörcsöket okoz, és a széklete savanyú szagú, Magnesium carbonicum lehet a jó szer. Természetesen a mama se igyon ilyenkor annyi tejet.

Ha evés után puffad a baba hasa, és bukásra is hajlamos, próbáljuk ki a LYCOPODIUM CLAVATUM​-ot. Ez akkor is jó lehet, ha mi nem tudtunk ellenállni a káposztának.

Ha a görcsöt enyhíti a masszírozás, a kicsi emelgeti a lábait, és hasra fektetve elcsitul, a COLOCYNTHIS​ lesz a megoldás. Amikor pont ellenkezően, kifeszíti a testét, adjunk neki DIOSCOREA VILLOSA​-t

Ha keservesen sír, és csak a ringatás nyugtatja meg, vagy egy kör az autóban a ház körül, széklete zöldes, akkor a klasszikus babaszer, a CHAMOMILLA VULGARIS​ jöhet szóba.

Adjuk a szereket óránként, javulásig. Három-négy adagnak javítania kell az állapoton.

Ajánlott potencia a szerek felhasználásánál: 9 CH, a Chamomillánál javasolt a 15 CH potencia választása.

Hogyan jelzi a kisbaba, milyen szerre van szüksége?

Homeomami cikke a kólikáról itt

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024