Állatok

Hogyan adjuk be kedvencünknek a homeopátiás szereket?

Az állatok többsége szívesen fogadja a homeopátiás szereket, hiszen nem kellemetlen számukra az íze, s nem kell erőszakkal beadni őket.

 • Hogyan adjuk be kedvencünknek a homeopátiás szereket?

  Hogyan adjuk be kedvencünknek a homeopátiás szereket?

Sok kutya kifejezetten szereti az édes golyócskákat, akár a gyerekek!

A legegyszerűbb, ha kevés szénsavmentes ásványvízben feloldjuk a golyókat, (hiszen nem tudjuk megmagyarázni az állatoknak, hogy szopogassák el a golyókat, mert a szájnyálkahártyájukról az jobban felszívódik). Ebből az oldatból fecskendővel, műanyag kanállal is juttathatunk a pofájukba. Macskáknak nyugodtan mehet az orrukra is, hisz onnan biztosan lenyalják az oldatot!

Rágcsálóknak, madaraknak az itatójukba adhatjuk, vagy oldatban permetezhetjük a zöld eleségükre is. Madarakat kezelhetünk permetezéssel is. Vannak nagyállat-telepek, baromfitelepek ahol az itató, etetővályúba adják be a szert, illetve permetezéssel kezelnek!

Ha két kanál között összetörjük a globulusokat és azt öntjük kedvencünk ínyére, szájüregébe, szintén helyesen járunk el.

Szükség esetén akár ételbe is keverhetjük a homeopátiás szert, de azért jobb, ha betartjuk az általános szabályt, miszerint beadás előtt és után 20-30 percig ne etessünk. Kezelés alatt fontos kerülni az aromás készítmények használatát, például a kámforos bedörzsölést, de a kamillás lemosás is néha hatástalaníthatja a homeopátiás szemcseppek hatását. Ha tablettát rendel a homeopátiás állatorvos, azt is érdemes összetörni és kevés vízben feloldva beönteni kedvencünk szájába. Az se baj, ha nem nyeli le, de kis ideig maradjon a szájüregben az oldat.

Előfordul, hogy az orvos egy oldatot ad, ezt általában az állat ínyére kell cseppenteni. 

Mindig tartsuk be az adagolási előírást, s addig használjunk 1-1 szert, amíg azt megbeszéltük az orvossal. A homeopátiás szereket tartsuk távol a sugárzó tárgyaktól (pl. TV), lehetőleg sötét helyen, szobahőmérsékleten.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024