GYIK- gyakori kérdések

Mire kell figyelni a homeopátiás szerek bevételekor?

A golyócskákat, illetve a komplex tablettákat el kell szopogatni.

 • Mire kell figyelni a homeopátiás szerek bevételekor?

  Mire kell figyelni a homeopátiás szerek bevételekor?

A száj nyálkahártyájáról szívódik fel a hatóanyag, ezért a szer bevétele előtti és utáni fél órában enni, inni, fogat mosni, dohányozni nem tanácsos.

A golyócskákat, illetve komplex tablettákat szájba véve elszopogatjuk, vagy a nyelv alatt hagyjuk elolvadni.

Csecsemőknek, kisgyerekeknek kevés vízben feloldva is beadhatók.

Hatékonyságukat nem csökkenti a kézzel, vagy fémkanállal való érintkezés.

A mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is) kerülni kell, mert ezek ellensúlyozhatják a gyógyszerek hatását. Ajánlatos, hogy semmilyen erős íz (pl: mentol, kávé, erőspaprika...) ne legyen érezhető a szájban a gyógyszer bevételekor.

Tehát, jobb, ha étkezések között vesszük be a gyógyszert, vagy legalább evés, ivás előtt negyed órával.

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024