GYIK- gyakori kérdések

Mit diktálhat még a józan ész a kézmosás, fertőtlenítés és otthon maradás mellett?

A vírusok az orron és a szájon keresztül jutnak be.

Érdemes a nyálkahártyát nedvesen tartani. A maszk egyik legfőbb feladata, hogy megakadályozza, hogy kézzel nyúljunk az orrunkhoz, szánkhoz.

Készítsünk inhaláló sátrat!

Aki olyan szerencsés, hogy van szaunája, használja, a magas hőmérsékletet általában rosszul tolerálják a kórokozók is. Lepedőből,két székkel könnyen tudunk inhaláló sátrat készíteni, vigyünk be egy nagy fazékforró vizet, amibe illóolajat (teafa olaj) is tehetünk. Vigyázzunk a forró fazékkal, nehogy megégessük magunkat. 

A mosogatószivacsokat, törlőkendőket fertőtlenítsük

Nem kell feltétlenül erős vegyszerekkel, hiszen a mosogatószivaccsal mossuk el az edényeket, melyekből eszünk. A vizes szivacsot tegyük 2 percre teljes fokozaton mikróba, vagy 100 fokos sütőbe 1 órára. Mikróba ne tegyünk fémszálas szivacsot. A konyharuhákat mossuk magas hőmérsékleten, és vasaljuk át.

Húzzunk gyakran friss ágyat!

Cseréljük az ágyneműt, amiben izzadunk, alszunk, és mindennap tegyük szellőzni napra, ha lehetséges! A mosott ruhát szárítsuk napon, vagy szárítógépben.

Ne igyunk sok alkoholt

A túlzásba vitt alkohol, bármennyire is vonzó opció az otthoni bezártságban, csökkenti a vitaminszintet és az ellenállóképességet.

A gyerekek játékait mossuk gyakran

A kemény műanyag játékokat be lehet tenni a mosogatógép felső rácsára. A plüssállatokat érdemes a fagyasztóba tenni egy éjszakára.  

Mossunk hajat gyakrabban

Bár kicsi az esély, hogy a hajunkon kórokozókat hozunk haza, mert a vírus érzékeny az ultraibolya sugárzásra és a melegre, de a saját hajunkat gyakran megérintjük kézzel, így jobb az elővigyázatosság.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024