A homeopátiáról bővebben

A homeopátia szerepe járvány idején

Vajon lehet-e szerepe a homeopátiának a COVID járvány megfékezésében?

A COVID-19 világjárvány kitörésével egyidőben elkezdődött az ellenszer utáni lázas kutatás is. 

Miközben a világ összes egészségügyi szakembere a végletekig küzd, hogy valamilyen módon legyőzze ezt a rendkívül ragályos betegséget, a homeopátiát alkalmazók nem győzik hangsúlyozni: ideje lenne lehetőséget adni a homeopátiás kezelési módszernek!

A homeopátia a történelem során sokszor bizonyította már rendkívüli hatékonyságát. Szemben az allopátiás (hagyományos gyógyszeres) kezeléssel, a homeopátiás gyógymód a spanyolnátha idején jóval magasabb túlélési arányt ért el. Az amerikai spanyolnátha járványról szóló adatok szerint 24 000 hagyományosan kezelt influenzabeteg esetében 28,2 %-os volt a halálozási arány, míg 26 000 homeopátiásan kezelt beteg között csupán 1,05 %-os.*

Dr. Kushal Banerjee India és egyben a világ egyik legkiterjedtebb és legrégebbi homeopátiás gyakorlatot követő klinikájának vezető főorvosa a következőket nyilatkozta:

 • A homeopátiában kiváló szerek állnak rendelkezésre légzőszervi megbetegedések gyógyítására. Ezeket a szereket intenzív ellátás alatt is alkalmazzák folyamatosan, elősegítve ezzel a betegek gyors felgyógyulását. Javaslata szerint félre kellene most tenni az elveket, meggyőződéseket és az életmentésre kellene összpontosítani. Ha a lélegeztetésre szoruló betegek 5%-át meg lehet gyógyítani ilyen módon, az már sikernek könyvelhető. 
 • A klinika folyamatosan gyűjti és elemzi a megbetegedések adatait. Ez lesz a világon a második legnagyobb tanulmány a COVID-19-ről, 15000 beteg adatai alapján, 12 ország bevonásával, többek között az Egyesült Államok, Olaszország, Norvégia és Svédország együttműködésével. Az adatok nagyon ígéretesnek tűnnek.
 • A homeopátia alapvető előnye, hogy a hagyományos gyógyszerek mellett adható, nem lesz mellékhatása. Teljesen biztonságos a betegek bármely korcsoportjában alkalmazható, legyen szó újszülöttről vagy idős emberről. Nincs kizáró ok, amely indokolná a homeopátia mellőzését a COVID-19 esetében.
 • Sok hiedelem létezik a homeopátiával kapcsolatban. Az egyik az, hogy nagyon sok időbe telik a megfelelő szer kiválasztása. Ez nem igaz, ugyanis ez a betegség fajtájától függ. Egy olyan világjárványban, ahol a betegek több szerve is leállhat és lélegeztetőkészülékekre van szükség, a pácienseket tizenöt percenként is átvizsgálják. Nagyon hatékony szereket lehet alkalmazni a homeopátiában légzőszervi betegségek kezelésére. 
 • Fontos betartani a közegészségügyi intézkedéseket, a személyi higiéniát (kézmosás, fertőtlenítés) és a társadalmi távolságtartást. 


* Forrás: Julian Winston: ÍZELÍTŐ A JÁRVÁNYOK HOMEOPÁTIÁS KEZELÉSÉNEK TÖRTÉNETÉBŐL, SIMILE, 2009.

A cikk forrása: ians.in (2020.apr.11.)


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024