Influenza, láz

„O” és én …

Mi a homeopata gyermekgyógyász javaslata járványos időszakban?

Az „O” nem elírás, hanem az egyik legrégebbi homeopátiás gyógyszerre való utalás, amit régóta ismerek és gyakran használok is egyben. Onnan jutott most eszembe, hogy az utóbbi időben számos megkeresésem volt az Oscillococcinum NEO-val kapcsolatban, amely nem meglepő, hiszen az elmúlt hónapban szokatlanul korán és nagyszámban ütötték fel a fejüket az influenzaszerű megbetegedések, melyek magas lázzal, fej- és végtag fájdalommal, gyengeséggel, esetenként hasmenéssel jártak. Jellegzetes vírusfertőzéses jelek, ami ellen a szervezetnek kell védekeznie. Ezt a védekezést támogatják meg az Oscillococcinum NEO golyócskák.

Mivel egy gyermekorvosi praxisban a hideg hónapokban a vírusfertőzések dominálnak, nem csoda, hogy ez a homeopátiás szer az általam leggyakrabban ajánlott szer ilyenkor.  Megbetegedés esetén napi három alkalommal kell bevenni. Igen ám, de milyen a beteg, az aggódó szülő? Kezében van egy mellékhatásmentes homeopátiás gyógyszer a lázas esetekre, és bizony akkor is odanyúl, mikor azt senki nem mondta neki! Kisebb hurutos, náthás, torok kaparós esetekre gondolok. Aztán azt tapasztalja, hogy ezt követően sokkal kevesebbet beteg a gyerek, vagy ő maga, és elkezdi megelőzésként is használni. Igen, hajdanában a betegek „fegyelmezetlenségéből” tanultam meg, hogy az Oscillococcinum (régi nevén) a prevencióban is jól használható, különösen a közösségbe járó gyermekeknél. A gyakorlatban késő ősztől kora tavaszig szoktam ajánlani heti egy alkalommal. Természetesen ez nem mentesít senkit a szokásos életmódbeli és higiéniás szabályok betartása alól, hiszen az egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztása, a napi levegőzés, a szükséges alvási idő, a jó és harmonikus pszichés állapot elengedhetetlen feltétele e jól működő immunrendszernek.

„O” és én…legemlékezetesebb találkozásom az Oscillococcinummal már több mint húsz évre nyúlik vissza az időben. Egy nagyon nehéz munkanap után már csak egy kisbaba meglátogatása volt előttem, mikor éreztem, valami nagyon le akar dönteni a lábamról. Fájtak a nyirokcsomóim, nehéznek éreztem a végtagjaimat, a fejem is lüktetett (…amúgy sosem szokott). Tudtam, hogy le fogok betegedni, és bár a munkám során szinte soha nem dőltem ágynak, de ha elvétve mégis, akkor el-el kínlódtam  egy hasonló állapottal több napon át. Ezt a járvány kellős közepén nem engedhettem meg magamnak. Beszaladtam a gyógyszertárba és ott rögtön bevettem az első adag Oscillococcinumot. A babalátogatásnál kiderült, hogy az édesapa magas lázzal elkülönítve fekszik a hálószobában, nagyon rossz a közérzete, de a fő gondja, hogy nem tud a kisbaba körül segíteni, tevékenykedni. Így hát neki is adtam egy tubus Oscillococcinumot. Nekem másnapra nyoma sem volt betegségnek, de az édesapa is felhívott még akkor délelőtt ezekkel a szavakkal: „Drága doktornő, milyen csodaszert adott nekem tegnap este, mára minden bajomat elfújták!”

Hát, ha nem is nevezném csodaszernek „O”-t, de egy nagyon hatékony, immunrendszer működését támogató homeopátiás gyógyszernek igen, amit sikerrel alkalmaztam és alkalmazom ma is, mind a terápiában, mind a megelőzésben. Ma már többféle kiszerelésben is kapható (6 vagy 30 tubus egy dobozban), így a családi létszámhoz igazítva érdemes a megfelelő méretben beszerezni. 

Befejezésként még annyit, hogy a homeopátiás gyógyszerekre vonatkozó tárolási és bevételi szabályokat itt is jó betartani a biztosabb siker érdekében. Ezeket se felejtsük el!


dr. S. Zs. gyermekgyógyász főorvos


kép forrása: freepic.com

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024