Fogászat, szájsebészet, afta

Moss fogat és egészséges maradsz!

A felsőlégúti betegségek közül, az influenza minden évben több idős ember halálát követeli.

A szájüreg higiéniája jelentősen hozzájárul a fertőzésekkel szembeni természetes védelmünkhöz. Egy japán tanulmány igazolta, hogy a professzionális szájápolás eredményesen csökkenti az influenza fertőzések esélyét idős korban. 

Az influenza vírus felszínén található neuraminidáz (NA) és a bakteriális tripszin-szerű proteázok (TLP) kulcsszerepet játszanak az influenza vírusfertőzésekben. 

Egy japán vizsgálat igazolta a szájápolás influenzára gyakorolt hatásait, különösképpen értékelve az NA és a TLP aktivitását a nyálban, mivel ezek hozzájárulhatnak az influenza fertőzésének fokozott kockázatához. Százkilencven idős embert vontak be a vizsgálatba. Két csoportot alkottak: az egyik csoport professzionális szájápolásban részesült, a másik a saját megszokott fogmosási szokásait követte. A kontrollcsoportban kilenc, a professzionális szájápolási csoportban pedig egy személyt diagnosztizáltak influenzával a követési periódus alatt. 

Az influenza kialakulásának relatív kockázata professzionális szájápolás alatt, összehasonlítva a kontrollcsoportéval, 0,1 (95% CI 0,01-0,81, p = 0,008). Jelentős csökkenést figyeltek meg a nyál anaerob baktérium számában (CFU/ml), valamint a NA és a TLP szintjében a professzionális szájápolási csoportban a kontroll csoportéhoz képest (p <0,01).

Ez a tanulmány azt sugallja, hogy a tudatos szájhigiénia fenntartása hozzájárul az influenza megelőzéséhez. 

Forrás:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16325937/

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024