Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Új tanulmány az Oscillococcinumról

Az Oscillococcinum hatása mikroglia sejtkultúrára

A világban számos helyen folynak fontos kutatások sokféle homeopátiás hatóanyag vizsgálatával kapcsolatosan. Mindezek közül egy új tanulmány az OSCILLOCOCCINUM® (hatóanyaga: Anas barbariae 200K) homeopátiás gyógyszer mikroglia sejtekre gyakorolt hatását mutatta ki. 

Egyfelől gyulladásos körülményeknek kitett sejteken OSCILLOCOCCINUM® illetve kontroll oldat hozzáadása után mérték a kiváltott antioxidáns hatást. Ekkor a gyulladásos sejtek által termelt reaktív szabadgyökök mennyiségének csökkenését találták az OSCILLOCOCCINUM®-mal kezelt sejteken, a kontrollsejteken ez a hatás nem jelentkezett.

Másfelől a sejtek merevségét mérték atomerő-mikroszkóppal. Az adatok alapján az OSCILLOCOCCINUM® azonnal fokozta a mikroglia sejtek merevségét és a sejtek fehérjeszálainak (ún. aktin filamentumok) átrendeződését. 

A tanulmány jelentőségét az adja, hogy a szakirodalmilag alátámasztott klinikai hatékonyság meggyőző biológiai alapkutatási eredményekkel egészült ki.

Az OSCILLOCOCCINUM®-ot hagyományosan az influenzaszerű tünetek, például láz mellett jelentkező hidegrázás, fejfájás, végtagfájdalmak enyhítésére használják. Jelentősen javítja a betegek állapotát 48 órás kezelés után, és csökkenti az influenzaszerű tünetek időtartamát. Számos vizsgálat kimutatta a gyógyszer hatékonyságát az influenzaszerű betegségek és a felső légúti fertőzések kezelésében, valamint két tanulmány (EPOXILO és OXITUNIS) beszámolt arról, hogy influenzajárvány idején OSCILLOCOCCINUM® szedése mellett ritkulnak és rövidülnek a felső légúti fertőzések a krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedő betegeknél.

Az in-vitro vizsgálat eredményeit az International Journal of Pharmaceutical Research gyógyszerkutatási szaklap 2022 tavaszán publikálta.

 

Forrás: 

(1) Action of Ultra-lowDoseMedicineonOxidativeStress and CellStiffness of MicroglialCells In Vitro withActinFilamentsReorganization. Runel G, Paumier A, Verre J, Catte A, Tribolo S, Chlasta J,Boujedaini N, International Journal of Pharmaceutical Research, Jan-Mar 2022, Vol 14, Issue 1, pp. 171-181.

(2) Mathie RT, Frye J, Fisher P. Homeopathic Oscillococcinum® for preventing and treating influenza and influenza-like illness. Cochranedatabase of systematicreviews (Online). 2015;10–2. 

(3) Katona E. Az oscillococcinum hatékony alkalmazása influenzás tünetegyüttes kezelésében és COPD betegeknél – Klinikai kutatások összefoglalása. Háziorvos Továbbképző Szemle 2019; 24: 586-588.

(4) CondeDiez S, et al.Impact of a homeopathicmedicationonupperrespiratorytractinfections in COPD patients: Results of an observational, prospectivestudy (EPOXILO). RespiratoryMedicine 2019; 146, 96-105.

(5) Aouina H, et al. Oscillococcinum® for upperrespiratorytractinfections and exacerbations in COPD: an observational, prospectivestudy (OXITUNIS). Drugs in Context. Bioexcel Publishing LTD; 2021;10. 

(6) Takacs M, Frass M et al. Adjunctivehomeopathic treatment of hospitalized COVID-19 patients (COVIHOM): A retrospectivecaseseries. ComplementTherClinPract. 2021 Aug; 44.  


Kép forrása: pexels-pixabay

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024