E-KÖNYVEK, TERÁPIÁS KÁRTYÁK

Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

Ebben a kis füzetben olyan fogászatban használatos gyógyszereket gyűjtöttük össze.

letöltöm

  Ebben a kis füzetben olyan fogászatban használatos gyógyszereket gyűjtöttük össze, melyeket laikusként, vagy homeopátiával épp csak ismerkedő szakemberként is sikerrel alkalmazhatnak a fogászati kezelés során, illetve az arc-állcsontok – állkapocsízület panaszai esetén.

  A fog- és szájbetegségek kezelésének támogatása homeopátiával

  Régóta tudott, hogy nem csupán a fogak állapota, betegségei, hanem a nyelv, az íny, az ajak, a nyálmirigyek elváltozásai is kapcsolatban lehetnek a szervezet egészének egészségi állapotával.

  A fogászati kezelések során így egyre inkább előtérbe kerül a homeopátia. A fogorvos különleges helyzetben van a homeopátia alkalmazása során, mert maguk a fogászati kezelések (pl. töméskészítés, fogpótlás) nem, vagy csak részben (pl. ínygyulladás) válthatók ki, helyettesíthetők homeopátiás gyógyszerek használatával. Másrészt viszont a beavatkozások, és a szervezet kitűnően támogathatók homeopátiás módszerekkel. A szükséges fogászati kezeléseket mindig el kell végezni és fontos, hogy az orvosi beavatkozás mellett és ne a fogászati kezelés helyett alkalmazzunk homeopátiás szereket.

  A homeopátiás szerek szedésének szabályai

  A gyógyszerek többnyire golyócskák, vagy tabletták formájában kerülnek forgalomba. Nyelv alá téve kell elszopogatni őket, a száj nyálkahártyájáról szívódik fel a hatóanyag, ezért a szer bevétele előtti és utáni fél órában enni, inni, fogat mosni, dohányozni nem tanácsos. A mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is) kerülni kell, mert ezek ellensúlyozhatják a gyógyszerek hatását. Csecsemőknek a gyógyszerek kevés vízben feloldva kortyonként itatva, vagy műanyag kanállal adagolva is beadhatók. Egy adag 5 golyócska, illetve egy tabletta.

  A szereket távol kell tartani elektromos sugárzó eszközöktől (mobiltelefon, mikro, rádió, stb.) és szobahőmérsékleten, száraz helyen ajánlott tárolni. A könyvben szereplő homeopátiás hatóanyagokból készült gyógyszerek patikában vásárolhatók meg. A homeopátiás gyógyszerek neve mellett a tubuson vagy az üvegen fel van tüntetve egy szám, és egy betű is, amely a hígítás mértékét jelzi. Otthoni használatra a 9 CH, C9, 15 CH, C15, 30 CH, C30 alacsony és közepes hígítások javasoltak általában. Amennyiben más hígítás szükséges, azt külön jelezzük az adott témakörnél.

  Gyakori homeopátiás hígítások és adagolási javaslatok

  Hígítás jele: 5 CH, C5, D2-D6

  Adagolási javaslat :3–4x5 golyó naponta


  Hígítás jele: 9 CH, C5, 15 CH, C15, D12

  Adagolási javaslat: 2–3x5 golyó naponta


  Hígítás jele: 30 CH, C30, D30

  Adagolási javaslat: 1–2x5 golyó naponta


  Hígítás jele: 200 CH, C200, D200, LM, M (C1000)

  Adagolási javaslat: Orvosi javaslatra szedhető, az adagolás egyénre szabott.

  Hogyan hatnak a homeopátiás szerek?

  A homeopátia ingerterápia. A rendkívül kis mennyiségben bevitt hatóanyag a szervezet védekező rendszerét mozgósítja. A homeopátia személyre szabott gyógymód, a tünetek és a páciens egészét kezeli. Megfelelő alkalmazás mellett a homeopátia mellékhatás-mentes, minden korosztálynak ajánlható szelíd gyógymód.

  A homeopátiás gyógyszerek adagolása akut esetekben

  Az alacsony potenciákat (9-15 CH, C, D) naponta 2-5-ször, a közepes potenciákat (30 CH, C, D) naponta 1-2-szer, a magasakat (200 CH, C) naponta 1-szer kell bevenni, az utóbbiakat legfeljebb 2-3 alkalommal.

  Minden akut esetben igaz, hogy a panaszok csökkenésekor ritkítani, a panasz megszűntekor pedig abba kell hagyni a gyógyszerek szedését. (Nem kúraszerűen alkalmazzuk!)

  Fogászati homeopátiás gyógyszerkészlet

  NITRICUM ACIDUM (ACIDUM NITRICUM)
  AETHUSA
  APIS MELLIFICA
  ARNICA MONTANA​ (Arnica)
  ACONITUM NAPELLUS​ (Aconitum)
  ARGENTUM NITRICUM
  ARSENICUM ALBUM
  ATROPA BELLADONNA​ (Belladonna)
  BORAX
  CANTHARIS VESICATORIA​ (Cantharis)
  CAUSTICUM
  CHAMOMILLA VULGARIS​ (Chamomilla)
  COFFEA CRUDA
  CUPRUM METALLICUM
  GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ (Gelsemium)
  HEPAR SULFUR
  HYDRASTIS CANADENSIS​ (Hydrastis)
  HYPERICUM PERFORATUM​ (Hypericum)
  KALIUM BICHROMICUM
  Kalmia
  LEDUM PALUSTRE​ (Ledum)
  MAGNESIA PHOSPHORICA​ (Magnesium phosphoricum)
  MEZEREUM
  MERCURIUS SOLUBILIS
  NATRIUM CHLORATUM​ (Natrium muriaticum)
  Plantago
  PRUNUS SPINOSA
  RHEUM
  RHUS TOXICODENDRON
  RUTA GRAVEOLENS​ (Ruta)
  SPIGELIA ANTHELMIA​ (Spigelia)
  SYMPHYTUM
  STAPHYSAGRIA

  Félelem, szorongás a fogászati kezeléstől

  GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ (Gelsemium): gyengeség, reszketés, hasmenés, a páciens úgy érzi „kimegy a lábából az erő”.

  ARGENTUM NITRICUM​: az előbbivel ellentétben nagyon izgatott páciens, fel-alá futkos félelmében, sokat beszél „szaladnia kell a hasmenés miatt”.

  ACONITUM NAPELLUS​ (Aconitum): ha a félelem inkább pánikroham formájában jelentkezik, a páciensnek szinte halálfélelme van nagyfokú nyugtalansággal.

  COFFEA CRUDA​: érzékszervi ingerekre nagyon érzékeny páciens (jellemző, hogy nem visel el semmiféle zajt, vagy zenét), aki a fokozott nyugtalanságtól nem tud aludni már a kezelés előtt sem.

  CHAMOMILLA VULGARIS​ (Chamomilla): azoknak a pácienseknek segíthet, akiknek rendkívül alacsony a fájdalomtűrési küszöbük, és ilyenkor „elviselhetetlenül” viselkednek.

  ARSENICUM ALBUM​: nagyon aggódó, az egészségére kifejezetten finnyás beteg, akit minden érdekel, sokat beszél, a legapróbb részletekig mindent tudni akar betegsége és a kezelése természetéről. Fizikai tünetei hidegre rosszabbodnak, melegre javulnak.

  Javasolt a szerek közepes potenciájából (C, CH 30) egy adagot elszopogatni a kezelés előtti este, majd a kezelés reggelén és ha szükséges, közvetlenül a kezelés előtt megismételni.

  Homeopátiás kombinációs készítmény csökkenti a stressz okozta szorongást és feszültséget, nem álmosít és kábít mint a hagyományos nyugtatók. A beavatkozás előtti napon, valamint a kezelés napján 3x2 tabletta szedése javasolt.

  Bölcsességfog körüli problémák

  Fontos tanács, hogy foghúzást, bölcsességfog eltávolítást követően is szabad, sőt muszáj fogat mosni (aznap az öblögetést kell csak kerülni), hogy a foghúzás helye ne fertőződjön el. Ha ez mégis bekövetkezik, az igen nagy fájdalommal, szájzárral jár, ilyenkor a fogorvos sebtisztítást végez és a következő gyógyszerek segíthetnek:

  ARNICA MONTANA​ (Arnica): minden szájsebészeti beavatkozás esetén hasznos fájdalomcsillapító, vérzéscsillapító.

  BELLADONNA​: ha a fő tünet lüktető fájdalom, helyi duzzanat és vörösség, esetleg láz.

  Ez a szer javasolt először, ha a bölcsességfog előtörési nehézsége miatt alakul ki helyi gyulladás a fenti tünetekkel. Gennyesedés esetén mindenképpen sebészi beavatkozás szükséges, mely eredményességét Hepar sulfuris adagolásával lehet támogatni (potenciaválasztást ld. alább).

  MERCURIUS SOLUBILIS​: nagyfokú szájbűz, nyálzás, duzzadt, gyulladt íny, lepedékkel bevont, fogbenyomatokat tartó nyelv.

  SYMPHYTUM​ (Symphytum officinale): elsősorban alsó bölcsességfog húzást követően a húzás helyének csontosodását segíti elő.

  E szerek adagolását érdemes alacsony, vagy közepes potenciában végezni napi többszöri ismétléssel.

  Szájsebészeti beavatkozások

  Gyökércsúcs körüli műtétek, traumás foghúzás sebészi feltárással, gyökéreltávolítás, állcsontok sérülése, vagy műtéte, fogbeültetés

  Ezekben az esetekben a homeopátiás gyógyszer feladata a vérzés- és fájdalomcsillapítás, a sebgyógyulás elősegítése, szövődmények megelőzése.

  ARNICA MONTANA​ (Arnica): sebgyógyulást serkentő, vérzés- és fájdalomcsillapító hatását a tervezett beavatkozás előtt már „előkezelésre” is kihasználhatjuk. Ebben az esetben egy adag közepes potencia szükséges előző este, a műtét napjának reggelén és estéjén megismételve. Ha a beavatkozás után kezdjük el alkalmazását, akkor a közepes, vagy esetleg magas potencia javasolt 2-3-4 napon keresztül.

  A szert érdemes néhány napon át 1-1 adagban alkalmazni mély tömés, vagy protézis okozta sebek, fekélyek esetén is.

  HYPERICUM PERFORATUM​ (Hypericum): nagy fájdalom a műtét után, esetleg idegsérüléssel járó traumák, hosszú, nehéz, „küzdelmes” foghúzások esetén.

  HEPAR SULFUR​: akut gennyesedés, tályogképződés. Szúró fájdalom, melyet a hideg és érintés ront, a meleg javít. FONTOS! Az alacsony potencia fokozza a gennyképződést (beolvadást), a magas potencia pedig szárít, a genny felszívódását segíti elő.

  SYMPHYTUM​: ha a csontosodás elősegítése a célunk.

  STAPHYSAGRIA​: vágott, metszett sérülések gyógyítására (akár véletlen, akár műtéti metszésről van szó). Varratszedésig (kb.7-10 nap) javasolt .

  LEDUM PALUSTRE​ (Ledum): szúrt sérülések, illetve az injekció okozta szövődmények (véraláfutás -Hamamelis-el kiegészítve) kezelésére, utófájdalom esetén.

  MAGNESIA PHOSPHORICA​ (Magnesium phosphoricum): állkapocsízületi fájdalom, izomgörcs hosszan tartó beavatkozás, műtét közbeni kampózás miatt („sokáig kellett nyitva tartani a számat” panasz).

  RUTA GRAVEOLENS​ (Ruta): a csonthártya szere, különösen hasznos meglazult fogak regeneratív műtéteinél, fogszabályozásnál, fogbeültetésnél, gyökérkezelésnél, injekció okozta panaszoknál, csontsérüléseknél.

  A szerek adagolása: alacsony potenciában néhány napon át napi többszöri ismétléssel, vagy pedig közepes-magas potenciában összesen 2-3 alkalommal ismételve.

  Fogzás

  Csecsemőknél, kisgyermekeknél

  CHAMOMILLA VULGARIS​ (Chamomilla): akkor van rá szükség, ha az egyébként nyugodt gyerek „elviselhetetlenül” kezd viselkedni (dühös, csapkod, kiabál), csak az anyja karjában hordozva nyugszik meg. Rosszul alszik, gyakran azon az oldalon, ahol jön a foga, kipirosodik az arca. Nehezen, lassan tör át a gyermek foga. Gyakran kíséri zöldes hasmenés.

  RHEUM​: erős, savanyú szagú hasmenéssel járó fogzás (az egész gyerek, pl. az izzadtsága is savanyú szagú).

  MERCURIUS SOLUBILIS​: nagyon erős nyálfolyás, szájbűz, duzzadt nyelv, a fogak nyoma látszik a nyelv felszínén, gyulladt íny. Gyakori kísérő tünet a hasmenés.

  AETHUSA​: hányás (elsősorban a tejtől), görcsös fájdalmak, nyugtalanság, erőtlenség jellemzi.

  Fogzásnál nagyon sok más szer is szóba jön, érdemes a gyermek viselkedését, tüneteit nagyon részletesen megfigyelni és a gyermek „aktuális”alkatának megfelelően szert választani.

  A szerek adagolása: ha csak testi tünetek dominálnak, akkor inkább alacsony potenciában napi többszöri ismétléssel, ha a gyerek viselkedése, általános tünetei is jellegzetesek, akkor közepes- magas potenciában néhány adag pár napon át.

  Herpesz, afta

  A rendszeresen visszatérő herpesz és afta krónikus betegségnek tekinthető, ezáltal kezelése homeopata orvos feladata. Az orvos ilyen esetekben személyre szabott, úgynevezett alkati kezelést ír elő. Az alábbiakban néhány olyan szer kerül említésre mely könnyíthet a panaszokon, de a betegség kiújulását nem akadályozza meg!

  Adagolás: alacsony-közepes potenciában napi többszöri ismétléssel a panaszok javulásáig.

  Afta – fekélyes szájnyálkahártya gyulladások

  A kezelésben fontos lehet az ételallergiák kiderítése és a kiegyensúlyozott táplálkozás beállítása, valamint egyes vitaminok és ásványi anyagok szedése.

  BORAX​: afták, csecsemőkori szájpenész (helyi kezeléssel kiegészítve!) elsődleges szere. Fehér felrakódások, a beteg nagyon érzékeny, félénk.

  HYDRASTIS CANADENSIS​: sűrű tapadós nyál, foglenyomatos nyelv, de nincs szájbűz.

  MERCURIUS SOLUBILIS​: elsősorban az egész szájnyálkahártyát borító fájdalmas, hólyagos elváltozások esetén (legtöbbször vírus okozza), ha nagyfokú nyálzás, szájbűz, duzzadt nyelv és gyulladt íny jellemzi a tüneteket.

  NITRICUM ACIDUM (ACIDUM NITRICUM)​: szúró fájdalommal járó, vérző alapú fekélyes elváltozások a szájnyálkahártyán.

  KALIUM BICHROMICUM​: sárga, sárgászöld fekélyek, fémes ízérzés, hajszálérzés a nyelven.

  Herpesz

  APIS MELLIFICA​: ha még csak enyhe duzzanat, bizsergés, rózsaszín elszíneződés van jelen, aminek jót tesz a helyi hideg (pl. jégkocka). Idejében alkalmazva megelőzhető a nagy hólyagos elváltozás kialakulása.

  RHUS TOXICODENDRON​: a herpesz hólyagos stádiumának szere, fájdalommal, viszketéssel.

  AURUM MURIATICUM NATRONATUM​ (Natrium muriaticum): elsősorban akkor hatásos, ha a herpeszt túlzott napozás, tengeri levegő, sós, tengeri ételek fogyasztása váltotta ki. Égő fájdalommal járó, kis, üveggyöngy szerű hólyagok.

  CANTHARIS VESICATORIA​ (Cantharis): nagy, összefüggő hólyagok esetén.

  Fogágybetegségek

  A fogágybetegség manapság a népesség 99%-át érinti Magyarországon. Ennek fő oka az elhanyagolt szájhigiéne, de elsősorban (nem számítva a különböző kísérőbetegségeket) fiatalkori formájában jellegzetes egyéni genetikai hajlammal is számolni kell.

  Fontos tudni, hogy a kezeletlen fogágybetegséget a legújabb kutatások néhány súlyos betegség okaként feltételezik (pl. szívinfarktus, agyi érbetegségek, koraszülés, kis súlyú újszülött születése).

  A fogágybetegség okai

  Helyi okok

  Lepedék, fogkő, ételmaradékok, elálló szélű tömés, hibás fogpótlás, fogelvesztés, egyoldali rágás állhat a fogágybetegség hátterében.

  Általános okok

  Gyakrabban fordul elő férfiaknál és időskorban. Genetikai és hormonális tényezők, (pubertás, terhesség, klimax, fogamzásgátló tabletta szedése), anyagcserebetegségek (cukorbetegség, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy betegség), vérképzőszervi problémák, immunológiai károsodás, stressz, szorongás, dohányzás, egyes gyógyszerek (pl. vérnyomáscsökkentők) is segíthetik kialakulását.

  A terápia lehetőségei

  Komplex megközelítés

  Hagyományos fogászati kezelés (professzionális fogtisztítás, tasakkezelés, regeneratív műtétek) kiegészítve homeopátiás szerekkel. Krónikus esetben alkati kezelést igényel!

  Homeopátiás tüneti szerek

  MERCURIUS SOLUBILIS​: akut gyulladás, nagyfokú nyálzás, furcsa ízérzés, szájbűz, ínytasakok, bevont, petyhüdt nyelv, fájdalom, gennyesedési hajlam.

  PHOSPHORUS​: krónikus gyulladás, vérzés, száraz száj, sima nyelv, nincs szájbűz.

  SILICEA​: krónikusan visszatérő gennyesedés, krónikus gyulladás, csontpusztulás.

  KALIUM CARBONICUM​: gennyes tasakok, bőséges nyál, rossz íz, szájbűz, nyelv lehet sápadt, bevont, gyakoriak az emésztési zavarok.

  STAPHYSAGRIA​: vérzés a legerősebb tünet (gyakran összefügg a menstruációval), nincs csontveszteség, sok szuvas fog, fekete fogkő, fájdalom az egészséges fogakban is.

  CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​: állandó enyhe vérszivárgás, savanyú ízérzés, szájbűz, szájszárazság és nyálzás váltakozva.

  CALCIUM FLUORATUM / CALCAREA FLUORICA​: íny-és csonttasakok, foglazulás, száraz, tömött nyelv, égő-fájdalmas érzés, emésztési zavar gyakori.

  ARSENICUM ALBUM​: száraz, égő száj, vándorló jellegű fájdalmak a fogakban, állcsontokban.

  THUJA OCCIDENTALIS​ (Thuja): szájfekélyekkel járó feltűnő fogágybetegség, gyógyszer okozta ínyduzzanat, szuvasodás a fogak gyökerén.

  A regeneratív kezelési fázisban (akut gyulladás és a bakteriális fertőzés kezelése utání) a csontosodás elősegítésére érdemes Symphytum és Ca-sók szedését megfontolni.

  A gyógyszerek adagolása

  Alacsony-közepes potenciában több héten át napi rendszerességgel, de a hosszan tartó szedés miatt 1 hét szedés-1 hét szünet ütemezéssel.

  A homeopátiás gyógyszeres kezeléstől csak a hagyományos fogászati kezeléssel párhuzamosan, valamint kifogástalan szájhigiéne biztosítása mellett várható eredmény.

  Egyéb módszerek

  VITAMINOK , ÁSVÁNYI ANYAGOK

  A, C, E vitamin, bioflavonoidok, szelén, folsav, cink, magnézium, koenzim Q10

  FONTOS ! Minden szájban előforduló sebet, amely 1 hét-10 nap után sem gyógyul meg, feltétlenül meg kell mutatni szakorvosnak!

  Fogfájás, erős neuralgiás fájdalmak

  ACONITUM NAPELLUS​ (Aconitum): nagyon erős, intenzív, nagyon hevesen, viharosan kezdődő, hidegre rosszabbodó fájdalom, vagy gyakran a hideg szél, áthűlés idézi elő. Erős ijedtség, sokkhatás is előidézheti, vagy kísérheti a tüneteket.

  ARNICA MONTANA​ (Arnica): mély tömés utáni fogfájás.

  ARSENICUM ALBUM​: égő, szúró fájdalom, mely forró, meleg italokra (pl. a szájában szopogatva), borogatásra, nyugalomban javul. Éjszaka, éjfél körül, vagy hideg hatásra keletkezik, illetve rosszabbodik.

  COFFEA TOSTA​: neuralgiás fogfájdalom. Nagyon nehezen tűri a fájdalmat („elviselhetetlen”) és minden egyéb érzékszervi ingert. A szájban tartott jeges víz, jégkocka szopogatása segít, a meleg, forró étel-ital erős érzelmi behatás ront az állapotán.

  HYPERICUM PERFORATUM​ (Hypericum): heves, nyilalló fájdalom foghúzás után, betört gyökerű fog vagy arcideg neuralgiája, nagyon mély tömés, csiszolás során fellépő panaszok esetén. Injekció okozta érzőideg panaszok (zsibbadás, fájdalom), szájsebészeti beavatkozások utáni szájzár megoldásában kiváló.

  CAUSTICUM​: Hideg szél okozta, vagy érzelmi alapon létrejövő arcidegfájdalom, esetleg bénulásos tünetekkel, rángásokkal, látászavarral. Égő jellegű a fájdalom.

  Övsömör okozta arcfájdalmak: ARSENICUM ALBUM​, KALMIA LATIFOLIA​ (Kalmia), MEZEREUM​, Plantago, Prunus spinosa (jobb oldali szem!), SPIGELIA ANTHELMIA​(Spigelia) (bal oldali szem!)

  Állkapocsízületi problémák

  Ebben az esetben feltétlenül meg kell vizsgálni a beteg fogazatának állapotát abban a tekintetben, hogy a fogsorzáródás kiegyensúlyozatlansága, harapási rendellenesség, hibás fogérintkezés, fogszorítás, vagy fogcsikorgatás nem szerepel-e kiváltó okként. Ha igen, ennek megoldása feltétlenül szükséges.

  MAGNESIA PHOSPHORICA​: izomgörcs elleni szer, a panaszokat a hideg, kimerültség, érintés fokozza, meleg, nyomás, dörzsölés enyhíti. Inkább jobb oldali neuralgiás, görcsös arcfájdalom, mely elsősorban éjszaka jelentkezik.

  CUPRUM METALLICUM​: az előbbi után a második választandó görcsszer. Jellemző a hidegségérzés, hideg verejtékezés, hideg arc, ajkak kékes elszíneződése. A kimerültség, meleg ront, a hideg levegő, a fájdalmas testrészen érintés segít.

  RHUS TOXICODENDRON​: ropogó, kattogó könnyen kiugró, merev állkapocsizület. A mozgás kezdetén rosszabb, ha már „bejáratódott”, javul.

  BRYONIA​: izületi gyulladás, ahol a legkisebb mozgás is (szájnyitás!) heves fájdalommal jár.

  Irodalomjegyzék

  Dr. Borbély Katalin – Dr. Deák Valéria: A homeopátia kézikönyve. Puedlo Könyvkiadó

  Jean de Prevost: A homeopathic approach to dentistry and oral biology. Boiron S. A. France – 1986

  Richard D. Fischer D.D.S.: Dentistry and Homeopathy: an overview. American Institute of Homeopathy 1985

  Colin B. Lessel: The dental prescriber. The British Homeopathic Association 1983

   

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 2. – A változó kor – és előzményei

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024