Köhögés

Bryonia

(földitök). A kabakosok családjába tartozó növény. A 17. századi herbalista, Culpeper nyálkás váladékozással járó betegségek kezelésére ajánlotta.

 • Bryonia

  Bryonia

Bryoniát főképpen azok a betegek kapnak, akik betegségük idején nagyon ingerlékennyé válnak. Jellemző tünetei: a legcsekélyebb mozgás is fájdalommal jár, szárazak a nyálkahártyák, erős szomjúság és ingerlékenység.

Az influenza egyik fő szere, emellett használják derékfájdalmak, ízületi problémák, reumatikus fájdalmak, köszvény,tüdőgyulladás kezelésére, ha a tünetek nyugalomban javulnak. Száraz köhögésre is javasolt, ha a mellkas fájdalma nyomásra enyhül.

Egyéb indikációk: fokozatosan kialakuló fejfájás, a beteg úgy érzi, a bal szeme felett széthasad a feje. A fájdalom csökken, ha egy szoros pántot köt fel a fejére. A jobb petefészek pontszerű fájdalma. Fájdalmas pontok az emlőben: emlőgyulladás.

Rosszabbodás: mozgás hatására, a legenyhébb érintésre, meleg hatására (kivéve a lokalizált fájdalmakat), étkezés hatására 21 óra körül.

Javulás: pihenésre, erős nyomásra vagy a fájdalmas oldalon fekve, hideg hatására, izzadás hatására.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Köhögés, hörghurut homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024