Influenza, láz

D vitamin és téli betegségek

Mit tehetünk, hogy ne kapjunk el téli betegségeket, és mit szedjünk, ha gyorsabban szeretnénk gyógyulni?

 • D vitamin és influenza

  D vitamin és influenza

Homeopátia

Téli időszakban általánosan szedjünk heti 1 tubus Oscillococciunumot. Ezt kiegészíthetjük az  ECHINACEA​ és a THYMULINE​ szerekkel. A kasvirágból készült szer, alacsony, 5 CH potenciában javasolt, napi 2x, 5 nap szedés, két nap szünet gyakorisággal.  A csecsemőmirigy thymuline fehérjéből készült szer heti 2x, 9 CH potenciában javasolt. Érdemes hétközben Echinacea-t, hétvégén Thymuline-t szedni.

D vitamin:

Egy kutatás szerint a téli járványok szezonalitása azzal függ össze, hogy télen a szervezet D vitamin készlete kiürül. Pótoljuk a D vitamint! A D vitamin megnöveli a szervezetben a saját antibiotikumnak nevezett AMP szintjét, ami elpusztítja a kórokozókat.  Szedés: 1 mikrogramm=40 NE (nemzetközi egység) Járványos időben napi 1-2x 20 mikrogramm ajánlott.

Ha bujkál bennünk a betegség, az első tünetektől kezdve érdemes homeopátiát szedni. Amíg nincsenek markáns tünetek, a fenti szervezetet támogató protokoll alkalmazható. Ilyenkor mindhárom szert szedjük napi 2x.

Ha már megfigyelhetők az egyéni tünetek, akkor egészítsük ki a fentieket a legjellemzőbb tünetre rendelt monoszerrel (az ajánlott potencia a 9 CH vagy a 15 CH, szedjünk óránként 5 golyócskát, ha javul a tünet, napi 3x 5 golyócskát gyógyulásig)

Ha ez a jellemző tünet

Gyomorpanasz, magas láz akkor a szer az ARSENICUM ALBUM

Fejfájás, gyengeség, láz és izomfájdalom, akkor a szer a GELSEMIUM SEMPERVIRENS​.

Ha herpesz, mozgáskényszer, akkor a szer a RHUS TOXICODENDRON​.

Elesettség, fájdalmas köhögés, ami enyhül, ha nyomás van a mellkason, akkor a szer a BRYONIA​.

Szemgolyó és csontfájdalom, akkor a szer az EUPATORIUM PERFOLIATUM

Ne feledkezzünk el a pihenésről, mert a homeopátia sem tud csodát tenni, ha lázasan megyünk dolgozni!


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba: 

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024