Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Gelsemium

(sárga jázmin). A XIX. században terjedt el, mint az idegzsába fitoterápiás ellenszere.

 • Gelsemium

  Gelsemium

A vadjázminból készített Gelsemium széles spektrumú homeopátiás gyógyszer, különösen a félelem, a sokk, a szégyenkezés vagy ijedtség után fellépő bántalmak kezelhetők vele sikeresen.

A GELSEMIUM SEMPERVIRENS​-re ra jól reagáló emberek attól félnek, hogy elvesztik a kontrollt önmaguk felett. Régebben a katonák csata előtti bátorságát fokozták vele, ma is a lámpaláz, álmatlanság, műtét előtti szorongás egyik fő szere. A Gelsemium jellemzője az önbizalom elvesztése, emlékezetkiesés, remegés, érzelmek hatására jelentkező hasmenés. További indikációk: alvászavar a bekövetkező események miatti szorongástól. Szorongás a fogászati kezelés előtt. Szorongás műtéti beavatkozás előtt.

Övsömör utáni arcidegbénulás. Kimerítő és hatástalan szülési fájdalmak.

A Gelsemiumot igénylő influenza vagy torokgyulladás tünetei közepes, vagy magas lázzal, fokozatosan jelentkeznek. A beteg nem szomjas, rázza a hideg, bőségesen verejtékezik. A szemhéjak nehezek. Nagyfokú gyengeség, összetörtség-érzet és izomfájdalmak tapasztalhatók. Gyakori a tarkó és homloktáji, pánt-szerű fejfájás is. Különleges tünet, hogy bőséges vizeléstől a panaszok enyhülnek.

Rosszabbodás: meleg időben, emóciók hatására.

Javulás: hideg levegő hatására, mozgás hatására, bőséges vizelet ürítésekor.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024