Influenza, láz

Milyen tünetei vannak a Gelsemiumot igénylő influenza-szerű betegségnek?

Milyen a Gelsemium állapot influenzás betegnél? Olyan, mint egy beteg nyuszi.

 • Láz gyengeséggel és kettőslátással

  Láz gyengeséggel és kettőslátással

 • Nehéz a feje, jobb, ha letámasztja

  Nehéz a feje, jobb, ha letámasztja

 • A tarkótól előre terjedő fejfájás

  A tarkótól előre terjedő fejfájás

Viccesen azt szokták mondani, ha az influenzás beteg szobája közepére teszünk egy húszezrest, a RHUS TOXICODENDRON​ állapotú páciens odaszalad érte, bár lázas, és összetört, a BRYONIA​ még a fejét sem fordítja a pénz felé, fekszik csendben, mozdulatlanul az ágyban, a Gelsemium nehezen odabotorkál, reszketve felveszi, majd továbbmegy a WC felé.

A GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ gyakori az influenza-szerű betegségek kezelésében, már az 1900-as évek amerikai spanyoljárványában is nagy sikerrel alkalmazták.

A Gelsemium fő témája a gyengeség. A Gelsemiumot igénylőbeteg kába, nem érdekli semmi, szélsőségesen gyenge, minden izma fájdalmas,reszket. A szemhéja nehéz, inkább csukva tartja a szemét. NEM SZOMJAS, a bőre forró, száraz. Fáj a feje, a fejfájás a tarkónál kezdődik, és abroncs-szerűen terjed a szemek irányába. A gerinc mentén le-föl vándorló hidegrázása is lehet.Gyakran pisil, és pisilés után jobban érzi magát.

Nagyon jó szer akkor is, ha fellépés, vizsga előtt lázasodik be valaki. Ilyenkor hasmenés is kísérheti a tüneteket.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024