A homeopátiáról bővebben

Homeopátia, a gyengéd gyógymód

A magyar emberek hagyományosan gyógyszerínyencek, hajlamosak az öngyógyításra a következmények ismerete nélkül.

 • Homeopátia, a gyengéd gyógymód

  Homeopátia, a gyengéd gyógymód

A modern medicina gyógyszerei bonyolult mechanizmuson keresztül fejtik ki hatásukat, felelőtlen alkalmazásuk korántsem veszélytelen.

Homeopátia és hagyományos gyógyászat

Ma, amikor egy egyszerű náthára antibiotikumokat szednek sokszor orvosi javallat nélkül, érdemes elgondolkodni azon, milyen biztonságos, hatékony és mellékhatások nélküli gyógymód létezik, amellyel az egyszerű problémákat otthon is hatékonyan lehet kezelni, akár kisgyermekek vagy várandós anyák esetében is.

A választ Samuel Hahnemann német orvos adta meg közel háromszáz évvel ezelőtt a homeopátia elveinek meghatározásával. Az alapvető különbség a homeopátia és a „hagyományos” orvoslás között a diagnózisnál kezdődik. A homeopátia az egész embert kezeli, nem betegségekhez rendel szereket. Figyelembe veszi a beteg testi és lelki alkatát, a betegség egyéni tüneteit, a betegség kialakulásának körülményeit.

A kiválasztott gyógyszer az immunrendszer, Hahnemann meghatározása szerint az „életerő” ösztönzésével indítja be a gyógyulás folyamatát, amely meglepően gyors lehet.
A homeopátiás szerek ásványi, növényi és állati eredetűek, és mivel az anyag egészen kicsiny mennyiségét tartalmazzák, alkalmazásuk veszélytelen és mellékhatások nélküli.

Hasonló a hasonlót gyógyítja

Hasonló a hasonlót gyógyítja – így szól a homeopata orvoslás alapelve. Mit jelent ez a gyakorlatban? Lássuk egy példán keresztül. Egy őszi nátha gyakran jár maró, vizes orrfolyással, könnyező szemmel. Gondolkozzunk el azon, mikor tapasztalhatunk hasonló tüneteket. Minden főzni tudó olvasó azonnal tudja a választ: hagymavágásnál. Az ilyen tünetekkel járó náthára a homeopátia a hagyma rendkívül híg oldatából készült szert rendel, amely épp megfelelően hat az immunrendszerre és megindítja a gyógyulás természetes folyamatát.

A zseniális felfedezés egy véletlen megfigyelés eredménye volt: Hahnemann a kinint tartalmazó kínafa kérgével kísérletezett, rendszeresen fogyasztotta és egy idő múlva a malária tünetegyüttesét észlelte magán. Ebből a tapasztalatból vonta le a következtetést: az a szer, amely nagy mennyiségben előidézi a betegség tüneteit, kis mennyiségben gyógyítja azt.

Homeopátia a történelem során

A XIX. században a homeopátia virágkorát érte. A nagy londoni kolerajárvány idején a londoni homeopata kórházban a gyógyulás esélyei 70%-kal jobbak voltak, mint a hagyományos módszerrel gyógyító intézményekben. A korabeli életbiztosítások biztosítási feltételei között pedig megtalálható ez az érdekes kitétel: a homeopata orvos által kezelt ügyfelek egészségesebbek, mint azok, akik hagyományos kezelést kapnak.

A XIX. század óta az orvoslás rendkívüli mértékben fejlődött, azonban a homeopátia létjogosultsága a mai világban – ahol a szervezetet érő terhelések miatt egyre inkább a természetes, gyengéd módszerek felé fordulnak az emberek – nagyobb, mint valaha. Érdemes a házipatikában homeopátiás szereket tartani, hiszen némi gyakorlással bárki megtanulhatja alkalmazásukat.

 

Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba: 

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024