A homeopátiáról bővebben

A homeopátiáról

Szeretnénk arról beszélni, hogy miért tartjuk fontosnak a homeopátia népszerűsítését.

 • A homeopátiáról

  A homeopátiáról

A homeopátia egy kétszáz éve létező, nagyon szigorúan szabályozott eljárások szerint készített gyógyszerekkel dolgozó, holisztikus orvostudomány.

Első virágkorát a XIX. században élte, amikor nagy, pusztító járványok dúltak Európa-szerte. A kolera és tífuszjárványokban a homeopátiás kórházakban kezelt betegek 80%-a túlélte a kórt, míg a hagyományosan kezelteknél ez az arány fordított volt. a XX. század elején nagy orvosi felfedezések következtek, és az orvos, a gyógyulás is elérhetőbbé vált a tömegek számára. Felfedezték az antibiotikumokat, gyógyíthatóvá vált sok addig életveszélyes betegség. Fejlődött a sebészet, a diagnosztika. És gyorsabbá vált a gyógyítás ritmusa.

Ezt mindenki tapasztalhatja, akit gyerekkorában még vizsgált doktor bácsi, és aki mostanában elmegy egy panasszal a rendelőbe. A gyorsaság gyors hatású szereket kívánt. Viszont a század vége felé elértünk odáig, hogy a krónikus betegségek száma megszaporodott, az olyanoké, amit gyógyszerekkel csak enyhíteni lehetett, gyógyítani nem. Bőrbetegségek, allergiák, gyomor és bélproblémák, stb.

Ismét előtérbe került a homeopátia, amely a testet és lelket egységként kezeli, pl. a krónikus betegségeknél nemcsak az életminőséget javító tüneti kezelést kínál, hanem megpróbálja felderíteni az okot is, és az okot kezelni. Annyi minden okozhatja a bajt. Lehet családi örökség, kialakulhat egy elfojtott érzelmi trauma után, az állandó stressz hatására, vagy gyógyszerek mellékhatásaként. Európában nagyon sokan fordulnak homeopata orvoshoz krónikus problémákkal. Keleten, mint például Indiában, a szegényebb réteg sokszor azért választja a homeopátiás kórházakat (mert Indiában többszáz ilyen létezik), mert itt a kezelés jóval olcsóbb. És az ország egészségügyi mutatói egyre javulnak.

A másik fontos terület a várandósság ideje, amikor sok gyógyszer ellenjavallt. Legtöbben ilyenkor találkozunk először a homeopátiával. És utána a kisbaba problémáinál. Hányan voltunk már hálásak a CHAMOMILLA VULGARIS​-nak egy átaludt éjszakáért!

A homeopátia alkalmazásának több szintje van. Lesz olyan, aki csak komplex szereket szed, vírusos betegségekre, amikor nincs rá hagyományos terápia. Ő így illeszti be az életébe a gyógymódot. Mások elkezdenek egyéb bajokra is akut szereket szedni, és boldogok, ha egy jól választott golyócska megszűnteti a lázat, elmúlik tőle a gyerek hányása, köhögése. Azért örülnek, mert természetesen, mellékhatások nélkül oldottak meg egy problémát.  És lesz olyan, aki alkati szerért megy el homeopata orvoshoz, vagy ezt a gyógymódot választja elsősorban.  

Az, hogy hogyan gyógyulunk, homeopátiával, kamillateával, hagyományos gyógyszerekkel, illóolajokkal, vagy ezek kombinációival, a saját döntésünk. Felelősségteljes, tapasztalatokon alapuló döntésünk.  Ami alapvető emberi jogunk. Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely ebben bárkit korlátozni próbál.

A weboldalunk hasznos, tárgyilagos és alkalmazható tanácsokat kíván adni mindazoknak, akik a homeopátiát bármilyen szinten gyógyulási módszerként választják. 

  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024