GYIK- gyakori kérdések

Homeopátia – hogyan működik?

A homeopátia pontos működési elvét sokan, sokféleképpen magyarázzák, számos elmélet létezik a hatásmechanizmusra, de elfogadott, egységes álláspont erre a tudomány mai állása szerint még nincs.

 • Homeopátia – hogyan működik?

  Homeopátia – hogyan működik?

Azonban egy módszert nem lehet az alapján elvetni vagy elfogadni, hogy a hatásmechanizmusát tudja-e a tudomány egyértelműen magyarázni.

A tapasztalaton alapuló használatra jó példa az aszpirin. Az aszpirint az 1890-es évek óta használják, de hatásmechanizmusának élettani magyarázatát csak 1960-as években állították fel.

A homeopátia 200 éves fennállása óta olyan tapasztalati anyag gyűlt össze, mely egyedülálló. A homeopátia - mivel a szerek felírása a beteg kikérdezésén alapul – több milliónyi írásban is rögzített dokumentummal rendelkezik esetekről, gyógyulásokról. A szerekhez kapcsolt tüneteket a dokumentált tapasztalatok alapján bővítik.

Pl. A PULSATILLA PRATENSIS​ szert, melyet Hahnemann fedezett fel, 200 éve használják, vizsgálják betegeken, valós, tehát nem laboratóriumi körülmények között. Ez többmillió dokumentált esetet jelent!

Melyik modern gyógyszer rendelkezik hasonló klinikai tapasztalattal? A gyógyszereket a humán tesztelés időszakában általában pár ezer önkéntesen tesztelik, átlagosan 5-8 évig tart ez a fázis. (forrás: MAGYOSZ)

A legtöbb gyógyszerre, amit gyermekkorunkban szedtünk, már nem is emlékszünk. Ritka az olyan régi sikertörténet, mint az aszpirin, melynek szintén nem ismerték a hatásmechanizmusát, de használták – mert bevált… 

Angol forrásoldal, ahol többet is olvashatsz erről

  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024