GYIK- gyakori kérdések

Milyen alapanyagból készülnek a homeopátiás gyógyszerek?

A homeopátia több, mint 3000-féle kiindulási anyagot használ, amelyek növényi, állati, ásványi, vagy egyéb (kémiai)  eredetűek lehetnek.

 • Milyen alapanyagból készülnek a homeopátiás gyógyszerek?

  Milyen alapanyagból készülnek a homeopátiás gyógyszerek?

Döntő mértékben növényi eredetűek (65%).

Növényi eredetű szerek

A növényi eredetű homeopátiás szerek javallatai az alacsony potenciáknál többnyire megegyeznek a fitoterápiában használatos indikációkkal, illetve e készítményeknek olyan új tulajdonságaik is vannak, amelyek a potenciálás során jelennek meg.

Ezek a gyógyszerek készülhetnek a növény egészéből vagy egyes részeiből; például hajtásából, gyökeréből, virágjából a homeopátiás gyógyszerkönyv megfelelő előírásai szerint.

Ásványi anyagokból készült szerek

A homeopátiás hatóanyagok második csoportját az ásványi anyagok alkotják (kb. 28%) ezek valódi ásványok, fémek és egyéb anorganikus anyagok.

Állati eredetű homeopátiás készítmények

Az állati eredetű szerek száma sem elhanyagolható (kb. 5%). Többek között rovarok, mérges kígyók, békafajok, sőt még a tintahal is szerepel a számításba jövő állatok között.

Bioterápiás szerek

A fenti hatóanyagokon kívül a homeopátia nozódákat (bioterápiás szereket), vagyis betegségokozó anyagokat (kórokozó, betegtől származó produktum) is alkalmaz. Ezeket szintén speciális eljárásnak vetik alá, hogy a homeopátia elvéhez híven, mellékhatás-mentesen gyógyítsanak. 

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024