Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Az AIDS vírus Nobel-díjas felfedezője kiállt a homeopátia mellett

Forrás: The Huffington Post

 • Az AIDS vírus Nobel-díjas felfedezője kiállt a homeopátia mellett

  Az AIDS vírus Nobel-díjas felfedezője kiállt a homeopátia mellett

Dr. Luc Montagnier, aki 2008-ban kapott Nobel díjat az AIDS vírus felfedezéséért, ismét alaposan meglepte a tudományos köröket.  A Science magazin 2010. december 24-i számába írt cikkében a professzor támogatta a homeopátiát, ezt a gyakran félreértett és mellőzött orvosi módszert. Bár a homeopátia több, mint kétszáz éve létezik, és az európai orvosok körében a leggyakrabban használt alternatív terápia, szkeptikusok és tudósok gyakran megkérdőjelezik a hatékonyságát, mivel nagyon kis mennyiségű hatóanyaggal dolgozik.

A homeopátiával foglalkozó és tudományos szaklapokban publikált klinikai kutatások többsége pozitív eredménnyel zárult. Ilyen vizsgálatok születtek többek között a légúti allergiák, influenza, fibromyalgia, reumás ízületi gyulladás, gyermekkori hasmenés homeopátiás kezelésében, a műtét utáni rehabilitáció, és a rák kiegészítő homeopátiás kezelése témaköreiben. A homeopátia hatékonyságát számos ún. alapkutatás is igazolta. 

A homeopátia története önmagában is elég bizonyítékot szolgáltat. A XIX. és XX. századból fennmaradt dokumentumok igazolják, hogy már akkor milyen sikerrel alkalmazták a korabeli halálos kimenetelű tífusz, skarlát, sárgaláz, spanyol nátha és kolerajárványok kezelésében a homeopátiát.

Prof. Montagnier, aki az Nemzetközi AIDS Kutató és Megelőző  Alapítvány alapítója és elnöke így nyilatkozott:

Nem állíthatom, hogy a homeopátia mindenre alkalmas. Csak azt jelenthetem ki, hogy a magas hígítású oldatok (ilyeneket használnak a homeopátiás gyógyszerek készítéséhez) hatékonyak. A víz szerkezete képes átalakulni, és így megőrizni az eredeti molekulák szerkezetét, magas hígításban is.

Luc Montagnier ezt saját kutatásaival igazolta. Kimutatta, hogy amikor a sok, egymást követő hígítás, és a homeopátiában használt ütve rázás után már elvileg nincs molekula az oldatban, az eredeti anyag elektromágneses tulajdonságai tárolódnak, és erős biológiai hatást képesek kifejteni.

Montagnier professzor jelenleg a róla elnevezett kutatóintézetet vezeti Sanghaiban.  A fizika, biológia és orvostudomány határterületét kutatja: azt a jelenséget, hogy a DNS, a genetikai örökítőanyag  elektromágneses hullámokat ad le vizes közegben. Kutatócsoportjával ennek a jelenségnek az elméleti és gyakorlati felhasználását tanulmányozza. A különböző DNS-ek eltérő, és mérhető elektromágneses tulajdonságai új fejezetet nyithatnak a betegségek  diagnózisában. Montagnier professzor felfedezése, hogy ezek az elektromágneses jelek megőrződnek a víz szerkezetében, ( testünk 70%-ban víz) és mérhetőek, így alkalmasak betegségek kimutatására. A testünkbe került baktérium és vírus DNS-ek különösen erős sugárzása már a jelenlegi eszközökkel is nagyon jól mérhető.

Montagnier professzor szeint ez a felfedezés az autizmus, Alzheimer-kór, szklerózis multiplex és Parkinson-kór kezelésében is új fejezetet nyithat.

A 78 éves kutató kijelentette: kutatásaihoz nem remélhet anyagi forrásokat a kutatásokat finanszírozó nemzetközi szervezetek hagyományosan természetes terápia és homeopátia ellenes hozzáállása miatt.

Brian Josephson, Nobel-díjas fizikus, a Cambridge-i Egyetem professzora így nyilatkozott a homeopátiáról: 

A kritika, amely a homeopátiás szerekben lévő igen csekély számú, vagy egyáltalán nem kimutatható mennyiségű molekulára vonatkozik, nem állja meg a helyét. A homeopátia hatása ugyanis nem a vízben jelenlévő molekulák hatásán alapszik, hanem a víz szerkezetében az alapanyagok hatására bekövetkezett változásokban. A hétköznapi gondolatmenet szerint a folyékony halmazállapotú víz nem rendelkezhet ilyen tulajdonságokkal. A titok a folyadékkristályokban rejlik, melyek, miközben folyékony közeget alkotnak, rendezett állapotban vannak, és képesek szerkezetük megváltoztatására. Ha ezt figyelembe vesszük, az ellenzők érvei nem állják meg a helyüket.

Mindkét professzor kritikával illette a tudományos közvélemény merevségét és elzárkózását a nem-konvencionális orvostudományt érintő kérdésekben.

Eredeti hivatkozás

A szerzőkről bővebben:

Dr. Luc Montagnier

Brian Josephson


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024