GYIK- gyakori kérdések

Mit jelent a CH rövidítés?

A CH iniciálék a hígítás típusát jelölik.

 • Mit jelent a CH rövidítés?

  Mit jelent a CH rövidítés?

Rövidítésben a C a százszoros = centezimális hígítást jelenti,  a H pedig Hahnemann nevére utal. Azt jelöli, hogy a gyógyszert  Hahnemann által feltalált oldatok gyártási eljárása alapján készítik. 

C = százszoros (centezimális) hígítás 

H = Hahnemann módszere szerint készítve

Miért követi egy szám és a CH  a homeopátiás szerek latin nevét?

A szám az őstinktúra hígításának mértékét jelzi.

Például:

A NUX VOMICA​ 5 CH azt jelenti, hogy a Nux Vomica őstinktúráját 5 alkalommal hígították, hogy elérje a százszoros arányt, Hahnemann homeopátiás módszere alapján.

Napjainkban a homeopátiás monokészítmények számos gyógyszerformában készülnek el. A hagyományos formák allopátiás felhasználásra készülnek: csepp, tabletta, kenőcs, ampulla, szirup stb.


  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024