A homeopátiáról bővebben

A homeopátiáról - anyáknak

Beszéljünk az egészségről. Egészségtudatosság szempontjából egy nő élete két szakaszra bontható. A gyerek előtti és gyerek utáni időszakra.

 • A homeopátiáról - anyáknak

  A homeopátiáról - anyáknak

Amikor kisbabát várunk, elkezdjük olvasgatni a kockázatokat és a mellékhatásokat, mert magunk miatt nem aggódunk, de a kicsiért annál jobban. Szembesülünk azzal is, hogy a jól bevált, megszokott szereinknél ott áll a megjegyzés: terhesség alatt nem ajánlott.

Ilyenkor vagy szipogunk tovább, vagy a nagymama házi szereihez nyúlunk.

Az igazi választ a problémára Samuel Hahnemann német orvos adta meg közel háromszáz évvel ezelőtt a homeopátia elveinek meghatározásával. Az alapvető különbség a a homeopátia és a „hagyományos” orvoslás között a diagnózisnál kezdődik. A homeopátia az egész embert kezeli, nem betegségekhez rendel szereket. Figyelembe veszi a beteg testi és lelki alkatát, a betegség egyéni tüneteit, a betegség kialakulásának körülményeit.

Mindenki megtanulhatja alkalmazni a homeopátiát, és erre a legmegfelelőbb időszak a terhesség és a baba kisbabakora. Mit kell tenni? Léteznek szakkönyvek, amelyek leírják az egyes betegségeknél leggyakrabban alkalmazott szereket, és a tüneteket, melyek alapján kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Számos weboldal kínál információt a homeopátiás gyógyításról.  Mert a kulcsszó a megfigyelés.

Családépítő hatása sem elhanyagolható. Egy torokgyulladásnál lényeges, hogy milyen a hangulatunk, milyen ételekre vágyunk, mi javít és mi ront az állapoton. Mennyivel közelebb kerülünk ahhoz az emberhez, akit homeopata szemmel figyelünk! Vegyünk egy darab papírt, írjuk le a tüneteket.

Piros az arca, nyűgös. Málnaszerű a nyelve. Fényérzékeny a szeme. Izzad. Gyorsan felmegy a láza. Minden olyan hirtelen kezdődik. Ezt a sor tünetet hasonlítsuk össze a torokgyulladás szereinél található leírásokkal, és el is jutottunk a BELLADONNA​-ig. A szedés gyakorisága és az ajánlott erősség szerepel a könyvekben.

Kezdetben érdemes az egyes betegségekre orvosok által összeállított, úgynevezett komplex szereket alkalmazni.

Mi is egy komplex szer?

Például a torokgyulladásra legjobban bevált 9 homeopátiás szert egy tablettába sűrítik, így nem kell sokat gondolkodni a megfelelő tünetekhez rendelhető egyéni szeren. Van ilyen köhögésre, torokpanaszokra, stresszre, utazási hányingerre (ez mellékesen másnaposságra is kiváló), náthára is.

A homeopátiás szerek felhasználása rendkívül sokrétű. Kisbabáknál gyakori panasz a hasi kólika. A baba csak akkor vigasztalódik meg, ha járkálunk vele, ilyen eset az, amikor egy-két kört kell autózni a ház körül, hogy elaludjon, de ahogy le akarjuk fektetni, a sírás újra kezdődik, vigasztalhatatlanul. A homeopátia ilyenkor CHAMOMILLAT rendel. Ez a kamilla növényből készül. Jól jön majd fogzásnál is, de nagyon erős menstruációs görcsökre is, sőt a nagyobb gyerek fülfájására is használható.

A már említett BELLADONNA​amellett, hogy a legjobb torokszerek egyike, szintén hatásos görcsoldó, és bizonyos típusú fejfájás csillapítására is alkalmas.

A vírusos megbetegedésekkel általában nem tudunk mit kezdeni. Az óvodás hasmenések hányások egy napra rövidíthetők homeopátiás szerekkel, leggyakrabban az IPECACUANHA jöhet szóba..

Influenzára és immunerősítésre, alvászavarokra, menstruációs és klimaxos panaszokra is találunk szereket.

Érdemes próbálkozni! Itt az allergia szezon. A homeopátia egyik nagy lehetősége!

Minden megnyert csata, egy nagy lépés a saját és családunk egészsége felé!

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024