GYIK- gyakori kérdések

Hogyan kell szedni a homeopátia gyógyszereit?

A homeopátiás szerek szedésének van néhány alapszabálya, amit nagyon fontos betartani a hatékony kezelés érdekében.

 • Hogyan kell szedni a homeopátia gyógyszereit?

  Hogyan kell szedni a homeopátia gyógyszereit?

Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabbakat

Inkább szopogassuk, ne rágjuk!

A golyócskákat, illetve a komplex tablettákat el kell szopogatni, vagy a nyelv alatt hagyjuk elolvadni. Mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel a hatóanyag, ezért fontos, hogy minél tovább tartózkodjon a szájban a szer.

Ne fogjuk meg a kezünkkel!

Csavarjuk a tubus tetejébe, és szórjuk a szájunkba. Üveges kiszerelésnél tegyük műanyag kanálba. A kézzel érintkezve, a vizes felületen a szer leadja hatóanyagaát. A hármas impregnálással készült monokomponensű szereknél (tubusos golyók) a szer belsejében is van hatóanyag, nemcsak a felületen.

Kerüljük az  erős kávét, teát fogyasztását és a dohányzást, mivel ezek az anyagok a száj nyálkahártya ereit szűkítik, emiatt csökkentik a homeopátiás szerek hatását.

Kerüljük a mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is), mert ezek ellensúlyozhatják a gyógyszerek hatását. Emiatt fogat mosni a szer bevétele előtt és után fél óráig nem tanácsos. Homeopátiás kezelés alatt ajánlott  a speciális gyógynövényekből összeállított fogkrémek használata.

Két étkezés közt ideális!

Jobb, ha étkezések között vesszük be a gyógyszert, vagy legalább evés, ivás előtt negyed órával. Ajánlatos, hogy semmilyen erős íz (pl: mentol, kávé, erőspaprika...) ne legyen érezhető a szájban a gyógyszer bevételekor.

Vízzel is feloldhatjuk!

Csecsemőknek, kisgyerekeknek kevés vízben feloldva is beadhatók. Nem kell megvárni, amíg az összes golyó feloldódik, azonnal használható. 


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024