Homeopátiás kisokos babáknak

Tejkiütés, bőrgomba kezelése a csecsemőknél

A kisbabák orcáin az első néhány hétben rendszerint megjelenik valamiféle furcsa érdes bőrkiütés, amely hasonlít a serdülőkori pattanásra.

  • Tejkiütés, bőrgomba kezelése a csecsemőknél

    Tejkiütés, bőrgomba kezelése a csecsemőknél

De ezek a kiütések nem zsíros bőrön, hanem éppen ellenkezőleg, szárazabb tapintatú bőrön "virágzanak" ki.

Ezzel aztán egycsapásra illúzióját látszik veszteni a hamvasbarack babaarc. Mert hát hogy néz ki egy ragyás gyerek?

Ekkor megfogalmazódik a szülőben és az orvosban a cél: a kiütéseket minél előbb eltüntetni! Így indul meg a kencefice áradat, a gyógykenőcsök hosszú sora, amelyek a gyulladást csökkentik, visszazsírozzák a bőrt, és fertőtlenítik. Csak éppen a tünetek nem múlnak a várt mértékben.
Tudjuk már, hogy az újszülött baba az anyjától elválaszthatatlan egységben létezik. Legjobb, sőt tökéletes tápláléka az anyatej. Mielőtt a babapofin megjelenő, nem véletlenül "anyatejes kiütések"-nek nevezett pöttyöket krémekkel kezelnénk, gondoljuk át a szoptatós anya étrendjét, különösen a nagy fehérje és zsírtartalmú táplálékok napi mennyiségét kell összeszámolni. És ha ezután kiderülne, hogy nagyobb mennyiséget eszik ezekből, akkor azt az optimális adagra célszerű lecsökkenteni. Hiszen nem az elfogyasztott tehéntejtől lesz sok teje az anyáknak.
És amint fönt, úgy lent, amint kívül, úgy belül is. Minden a belekben kezdődik. Ha a bélben a jó baktériumok megfelelő arányban és mennyiségben találhatóak, akkor a bőr és az összes nyálkahártya is jó eséllyel ép és jól működik. A bőrön kevesebb a ragya, és a bőrgombák által okozott jellegzetes gyulladás is ritkábban alakul ki a dunsztban levő pelenkás területen.

A gombás pelenkakiütések kezelésére először a BORAX​ és a Monilia szereket kezdjük el adni. Utóbbi a gombából készült homeopátiás szer. Ajánlott potencia a 9 CH, napi 2-3 alkalommal. A golyókból oldjunk fel 5-5 darabot 1 dl babavízben, és adjuk kiskanállal a babának. 

Doktor Mami: Mitől lehet csúnya a baba bőre? Tejkiütés a tejtől? Hogy kezelhetjük a popsi gombás fertőzését?

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

  • Dr. Lengyel Boglárka homeopata, gyermekorvos
kapcsolódó szerek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024