Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 6.

Ellenérv: higannyal gyógyít? Hiszen az mérgező...

 • Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 6.

  Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 6.

Válasz: A tudományban ismert a hormesis jelensége:

Például szokásos terápiás adagban az atropin blokkolja a paraszimpatikus idegrendszert, ami a nyálkahártyák kiszáradásával jár, míg nagyon kis adagban viszont a nyálkahártyák fokozott váladékozását váltja ki (Goodman és Gilman,2001).

Több orvosi és tudományos tankönyv írja le a hormesis-t vagy „Arndt–Schulz-törvény-t”, amely szerint a biokémiai hatóanyagok kis koncentrációban élénkítenek, közepes koncentrációban gátolnak, míg nagy koncentrációban leállítanak egy adott élettani folyamatot. 

Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024