Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 10.

Ellenérv: És hogy hat? Rezgésekkel? Ugyan már...

 • Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 10.

  Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 10.

Válasz: Jose Delgado neurológus kísérleteiben az emberi agyat egy adóvevőhöz hasonlította, amely a legkisebb ingert is képes fogni, amennyiben a frekvencia, amplitúdó és egyéb elektromágneses tulajdonságok megfelelőek.

A test külső ingerekre az ingerre fogékony neuronokon keresztül reagál.  Számos teória létezik arra, hogy a homeopátiás oldatokban tárolt fizikai információ a thalamuson és a limbikus rendszeren keresztül szabályozza az emberi szervezetet, a mRNS tulajdonságainak módosításával. A fogadó neuron reakcióképes az oldattal, és a közvetített információ a neuroendokrin rendszeren keresztül végzi el immunmodulációs munkáját. A sejtek ennek megfelelően kezdik a szükséges enzimeket és fehérjéket szintetizálni. Egy sejtszintű reakció a külső hatásra. A környezeti hatásokra általában hasonló mechanizmuson keresztül reagálunk.  Ez természetesen csak egy lehetséges út a homeopátia eddig még nem egyértelműen leírt hatásmechanizmusára. Azonban a gyógyszer hatásosságához nem szükséges a hatásmechanizmus ismerete. Az aszpirint 100 évig használtuk a hatás mechanizmusának ismerete nélkül, míg a 60-as években ezt kutatók leírták.


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba: 

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024