Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 7.

Ellenérv: a tünet egyéni vészreakció? Ugyan már...

 • Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 7.

  Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 7.

Válasz: Selye Jánost, a stresszelmélet megalapozóját ezért jelölték 10 éven keresztül Nobel-díjra.

Selye az első tudós, aki komolyan vizsgálta az érzelmi, vegetatív állapot hatását a szervezetre.  Az ő elmélete szerint a betegség tünete vészreakció az egyensúlyi állapot visszaállítására.

Egyszerű példaként a fertőzés ok- láz okozat, védekezési mechanizmus párhuzamot hozta fel. Hiszen már Celsus is írta: „adjatok kezembe egy szert, amivel lázat tudok okozni, és meggyógyítok minden betegséget.

Bizonyíték?

Kluger és társai az 1980-as években publikálták kísérleteiket, melyben bizonyították, hogy az enyhe lázas állapot fokozta az interferon termelést és a limfocita aktivitást a szervezetben. Egyfajta ”termoregulációs„ módszerként működött. Fizikai tételként is ismert az élő és élettelen rendszerek önregulációs törekvése a homeosztázis fenntartására, és a rendezettségi állapot és stabilitás (entrópia) egyre magasabb fokainak elérésére. 

Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024