Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 9.

Ellenérv: A homeopátiás gyógyszer nem más, mint víz!

 • Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 9.

  Ellenérvek és válaszok a homeopátiáról 9.

Válasz: A kiindulási alap az, hogy a homeopátia szerei nem kémiai, hanem fizikai szinten hatnak.

A kétszeresen desztillált víz a gyártási eljárás során megváltozik, megőrzi a hatóanyag lenyomatát, és aktiválódik. Kémiailag víz, olyan ez, mint egy üres CD-lemez, amelynek a kémiai tulajdonságai semmiben sem különböznek egy 1000 könyv anyagát vagy 1000 zeneszámot tartalmazó CD kémiai tulajdonságaitól.

A dinamizálásnál a gyógyszerek hatóanyagait rögzítik, miközben a víz fizikai szerkezetét megváltoztatják (Roy et al., 2005), jóllehet a homeopátiás gyógyszer előállításakor használt víz normál kémiai analízise egyértelmű különbségeket nem mutat ki a rendes vízhez képest. A vízben való rázást a nanotechnológia is használja, hidrodinamikai kavitáció néven, nanorészecskék létrehozására.

Prof. Dr. Luc Montagnier, Nobel-díjas kutató előadást tartott a 60th Meeting of Nobel Laureates eseményen. A HIV vírus felfedezésében és kimutatásában ért el olyan eredményt, amely milliók életét mentette meg vagy tette elviselhetőbbé. Legújabb kutatásai keretében a vírusok, baktériumok kimutatása keretén belül azok DNS-ének reakcióit vizsgálja. Kimutatták, hogy néhány DNS szekvencia – még ha az egy patogén baktériumé vagy vírusé – képes kiváltani a víz nanométer távolságnyi speciális elrendeződését. Amikor eléggé hígítják vízben, ez a szerkezet alacsony frekvenciájú elektromágneses sugárzás tartományában emittál (1000 – 3000Hz tartományban), az ehhez szükséges gerjesztést a környezeti háttér megadja. A víz kétfázisú tulajdonságát leíró elméletnek megfelelően, a víz dipólusai képesek saját maguktól rendeződni, nagyon kis energia behatására, az összetartozó kvantum doménekbe képes fogadni és megtartani a biológiai információkat. Ennek a modellnek megfelelően jutottak el ahhoz a bizonyítékhoz, hogy néhány speciális DNS szekvencia képes átadódni, átsugárzódni a vízbe.

Az Avogadro szám feletti hígításban már nincs semmi!

A stressz hat a szervezetre? Mérhető mennyiség?  Látott  már egy vödör stresszt? A tudomány sok egyéb nanoméretű részecske (pl. a feromonok, hang és fényterápia) hatását igazolta az emberi szervezetre.

Konvencionális tudományos kutatások szignifikánsan igazolták, hogy rendkívül kis koncentrációban is képesek a hatóanyagok jelentős biokémiai hatást kiváltani.

Kimutatták például, hogy az agyban termelődő ún. béta-endorfinok befolyásolják a falósejtek aktivitását a 10-18-szoros hígításokban (ez azt jelenti, hogy a kiindulási anyagot tizennyolcszor hígították 1:10 arányban). Immunrendszerünk egyik fontos szereplőjéről, az interleukin-1-ről kimutatták, hogy 10-19-szeres hígításnál megnövelte a T-sejtek szaporodását. A feromonok  hiperszenzitivitást, azaz nagyfokú érzékenységet váltanak ki akár egy molekulányi mennyiség szervezetbe jutásakor is.

A víz annak az anyagnak, mellyel érintkezésbe kerül, átveszi, és megőrzi részecsketulajdonságait, és vizes közegbe kerülve átadja azt. Az emberi szervezet az, jelen esetben, ami vizes közegéből adódóan átveszi a homeopátiás szer információit. A lépésenkénti hígítás-rázás folyamata a homeopátiás gyógyszerkészítésben csökkenti a koncentrációt, és növeli az oldaton belül a molekuláris rendezettséget, ez az anyag emissziós tulajdonságaiban mérhetően követhető.

Ha belegondolunk, hogy az emberi test 70-80%-a víz, akkor talán beláthatjuk, hogy a nanodózisok jelentik a test és a sejt közötti folyadékok számára a legmegfelelőbb módot a gyógyszer információjának hatásos közvetítésére. 


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024