GYIK- gyakori kérdések

Mit jelent a mono- és a komplex készítmény elnevezés?

A homeopátiás gyógyszereknek két nagy csoportja van.

 • Mit jelent a mono- és a komplex készítmény elnevezés?

  Mit jelent a mono- és a komplex készítmény elnevezés?

homeopátiás monokészítmények, mono szerek

egyetlen kiindulási anyagot tartalmaznak, és többnyire golyócska kiszerelésűek. Nevük a hatóanyag latin nevének felel meg. Ezek a készítmények tubusokban kerülnek forgalomba.

Komplex szerek

ezek a gyógyszerek bevált indikációkra, betegségekre klinikai vizsgálatokkal bizonyítottan hatásos, potenciált monokészítmények kombinációi. Az így kapott gyógyszereket általában orvosok állítják össze, és fantázianevet adnak nekik.

A komplex szerek általában tabletta kiszerelésben kaphatók, de léteznek szirup, kenőcs, injekció formában is.

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024