GYIK- gyakori kérdések

Mennyi laktóz és cukor van a homeopátiás szerekben?

Igen, a homeopátiás golyócskák tartalmaznak cukrot.

 • Mennyi laktóz és cukor van a homeopátiás szerekben?

  Mennyi laktóz és cukor van a homeopátiás szerekben?

Miért tartalmaznak a golyócskák csekély mennyiségű laktózt?

A laktózt tartalmazó golyócskák formatartóbbak és tartósabbak azoknál, melyek kizárólag szacharózból készülnek, így alkalmasabbak a standardizált gyártásra és változatlan formában eltarthatók. Ez nagy segítség a pontos adagolásnál! A laktózzal készült golyócska porózusabb, így a gyártás során sokkal jobban átitatható a hatóanyagot tartalmazó homeopátiás oldattal. A minőség az elsődleges szempont orvos és beteg számára!

Szedhetik a golyócskákat azok, akiknél laktóz-intoleranciát állapítottak meg?

A laktóz intolerancia tünetei általában 3g feletti tejcukor-mennyiség esetén jelentkeznek. Ehhez a mennyiséghez 5 teljes tubus Boiron homeopátiás gyógyszert kellene elfogyasztani! Tehát a laktóz intoleranciában szenvedők is alkalmazhatják a golyócskákat, mert ez a mennyiség általában nem okoz panaszt.

1 adag, azaz 5 golyócska laktóztartalma = 0.04 g

Cukorbetegek szedhetik a golyócskákat?

A golyócskák cukortartalma öszehasonlítva 1 db kockacukorral: 1 kockacukor = 5 g szacharóz 1 tubus, 80 golyócskát tartalmazó Boiron monokomponensű gyógyszerben lévő szacharóz mennyisége = 3,4 g 1 adag, azaz 5 golyócska szacharóztartalma = 0,21 g

Cukorbetegek vegyék figyelembe az egy adag, azaz 5 golyócska 0.21 g szacharóz- és 0.04 g laktóztartalmát napi diétájuk összeállításánál!

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024