GYIK- gyakori kérdések

Mi történik, ha rossz (nem megfelelő) homeopátiás gyógyszert veszek be?

Válasz: A legtöbb esetben semmi.

A kémiai alapú gyógyszerektől eltérően a homeopátia nem mérgez és nem okoz mérgező mellékhatásokat.

A kémiai alapú gyógyszerektől eltérően a homeopátia nem mérgez és nem okoz mérgező mellékhatásokat.A homeopátiás gyógyszerek kémiai értelemben hatóanyagot nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaznak, amelyek a test finom szabályozó rendszerét stimulálják a gyógyító válasz serkentésére. A hatás fizikai, energetikai jellegű, nem molekulák közötti kémiai reakción alapul.

Mivel nincsenek vegyi anyagok, elkerülhetők a mérgező mellékhatások.

A homeopátiás gyógyszereket az egyéni tünetek alapján választjuk. Más-más gyógyszert kap pl. az orrdugulással illetve a könnyező orrfolyással jelentkező beteg, bár mindkettőjük problémája az allergiás nátha.

A homeopátiás gyógyszer, melynek tünetleírása megegyezik a beteg tüneteivel, felerősíti az információt, melyet a betegségről közöl a beteg saját védekező rendszere felé, így serkenti a gyógyulást elindító az immun és neuroendokrin folyamatokat. (fordító megjegyzése)

Tehát, még ha helytelen gyógyszert is alkalmaznak - olyan, amely nem felel meg a személy tüneteinek - a legvalószínűbb eredmény az, hogy semmi sem történik; és a páciens nem lesz jobban, de rosszabbul sem. 

Egy rövid ideig tartó „súlyosbodást” (átmeneti rosszabbodás) csak akkor észlelnek, amikor:

1. A gyógyszer szorosan illeszkedik a személy tüneteihez, azaz a szerválasztás helyes, de az adag túl gyakori vagy túl erős ahhoz képest, amire szüksége van. 

2. A gyógyszer nem teljesen felel meg a páciens tüneteinek, de elég közel van (elég hasonló) ahhoz, hogy választ adjon.

Mindkét esetben a fellépő tünetek általában enyhék, és nem tartanak sokáig. 

Az első esetben, ha a beteg abbahagyja a gyógyszer szedését, a gyors javulás követi a tünetek rosszabbodását. A gyógyszert csak akkor szabad megismételni, amikor a javulás leáll, megszűnik, vagy a tünetek visszatérnek –ilyenkor a szert enyhébb, szelídebb adagban kell bevenni.

A második esetben a bekövetkezett rosszabbodást nem követi a korábban fennálló tünetek javulása, mivel a szer nem volt a legjobban illeszkedő (leghasonlóbb) szer a szükséges gyógyító válasz kiváltásához - jobban illeszkedő, hasonlóbb gyógyszert kell választani.

dr. Sebő Zsuzsanna

Forrás: https://homeopathyplus.com/q-what-will-happen-if-i-take-the-wrong-homeopathic-medicine/



  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024