Hírek

Mi lesz veled levendula?

Az orvosi levendula az európai herbalista hagyomány egyik fontos alapnövénye.

A Lavandula angustifoliát és más levendula hibrideket ősidők óta termesztik gyógyhatása és a parfümgyártásban is közkedvelt illata miatt. 

Csak Franciaországban több, mint 15.000 embernek ad munkát a levendula termesztés és feldolgozás. Franciaország mellett Bulgária a legnagyobb szállító, de a levendula hazánkban is jó minőségben terem. 

Az orvosi levendula illóolaját az aromaterápiában az alábbi tulajdonságaiért használják előszeretettel:

 • stresszoldó
 • alvást segítő
 • bőr regeneráló, hámosító 
 • fájdalomcsillapító
 • égett bőr kezelésére

Az orvosi levendula mellett a Lavandula hybrida super, Lavandula stoechas, Lavandula hybrida grosso illóolajok is gyakran bukkannak fel a természetgyógyászok kelléktárában, de ezek összetételükben markánsan különböznek egymástól. 

A levendulából homeopátiás szer is készül. Fő indikációi a gyomorpanaszok, idegi eredetű gyomor fájdalom, puffadás, szapora szívverés, égő érzés a mellkasban, végtagfájdalmak és száraz bőr. 

Egy új Európai Uniós szabályozás az allergiás reakciók kockázatát szeretné csökkenteni, azáltal, hogy minden levendula terméken kötelező lesz feltüntetni komponenseit. 

Ez az intézkedés vajon segít az allergiásoknak, vagy inkább ellehetetleníti a levendula lepárlásból élő gazdálkodókat és természetgyógyászokat? Az összetevők pontos feltüntetése segíti e a minőségi illóolajok forgalmazóit kiemelkedni a silány minőségű termékek tömegéből?

Bízzunk benne, hogy az évszádok óta egészségünket szolgáló gyógynövények továbbra is széles körben elérhetők maradnak. 


Forrás: 

https://index.hu/kulfold/2021/08/01/levendula-allergenek-franciaorszag-generation-frexit-europai-unio/?fbclid=IwAR1k7MjgEeFeYihBiV3aJmmypAz4k3Xnpy2bVMCPjNRdGjkYpVmE1XJtWBM

https://www.1mg.com/otc/dr-willmar-schwabe-india-lavandula-angustifolia-mother-tincture-q-otc391254


  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024