Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Kellemetlen társbérlők: bőrgombák kezelése

Gombás fertőzést könnyű elkapni, de a kezelése már nehezebb, de nem lehetetlen feladat

A bőrtünetekért gyakran olyan gombák felelősek, melyek normál körülmények között jelen vannak a testen, de immunrendszerünk szabályozza szaporodásukat. Amikor ez a szabályozó rendszer zavart szenved, a gombák őrült szaporodásba kezdenek és ez vezet a látható tünetekhez. Mik járulnak hozzá a gombák túlszaporodásához, mik a hajlamosító tényezők?

 • Nedves, nehezen tisztán tartható bőrfelületek, hajlatok
 • Nem megfelelően tisztán tartott nyilvános helyek, pl. strand, edzőtermi zuhanyozók
 • Antibiotikumok szedése
 • Várandósság
 • Túlsúly
 • Cukorbetegség
 • Legyengült egészségi állapot
Milyen gombák felelősek a leggyakoribb bőrgombás elváltozásokért?

 • Candida albicans: szájpenész, hüvelygyulladás
 • Tinea unguium (onychomycosis) sarjadzó gombák pl. lábgomba, körömbomba
 • Tinea corporis keratinnal táplálkozó gomba, a testen hámló, viszkető, jellegzetesen köralakú foltokban jelenik meg
 • Malassezia furfur (élesztőgomba)  Pityriasis versicolort okozó gomba fajta, azaz színét változtató tüneteket mutat. Nyáron a foltok fehérek maradnak, a téli időszakban inkább barnásak. Jellegzetesen a mellkason, háton, karokon jelenik meg. Kezelni a hajas fejbőrt is szükséges.
 • Soor gomba: vörös, viszkető, száraz tünetek

Általánosan elmondható, hogy a gombás fertőzések kezelésének kulcsa a kitartás. A kezelést nem szabad abbahagyni. Az előírt időszak alatt következetesen ki kell tartani a kúra mellett. Ezen kívül tisztálkodás után a bőr hajlatait gondosan meg kell szárítani, a zoknit, ruházatot, törölközőt minden használat után 60 fokon ki kell mosni. Nyilvános zuhanyozók használatakor minden esetben viseljünk papucsot. 

Tekintsük át, hogy milyen homeopátiás szerek segíthetnek a testen megjelenő gombás tünetek kezelésekor. 

 

TELLURIUM METALLICUM​ (Tellurium): körkörös, a testen nagy számban megjelenő, akár egymást fedő gombás kiütések esetén jöhet szóba. Enyhe hámlás, hólyagosodás jellemző, valamint a bőrt melegnek érzi. 

SILICEA​: elsősorban lábgomba esetén javasolt. Fájdalmas, viszkető, berepedezett a bőr a lábújjak között. Jellemző tünet még a fokozott izzadás, jellegzetes, kellemetlen szag.

GRAPHITES​: a lágyéki területet érintő gombás fertőzés esetén jusson eszünkbe. A területen vörös, hólyagokkal teli kiütések jelennek meg, melyek ragadósan váladékozhatnak és az érintett bőrterületen repedések is megjelenhetnek. A terület erősen viszket és éjszaka rosszabbodik. 

A Candida gombából készült CANDIDA ALBICANS​ (Monilia albicans) a candida gombák okozta fertőzés kiegészítő kezelésére alkalmas, bármilyen terápia mellé. 

A szereket 30 CH potenciában érdemes szedni, napi egy alkalommal, legalább 10 napig.

A gombás fertőzések kezelését érdemes szakképzett homeopata orvosra bízni, mert több alkati faktor is befolyásolja majd a szerválasztást. A gyógyszeres kezelést érdemes kiegészíteni általános immunerősítő kúrával is: magas dózisú C és D vitamin, cink és szelén készítmények szedésével, valamint sokban hozzájárul a kezelés sikeréhez a belsőleg fogyasztott Nigella sativa (feketekömény) olaj. Ajánlott adagja naponta 3x1 mokkáskanál 3 héten át.


Forrás: https://www.drhomeo.com/eczema/skin-fungus-homeopathic-medicine-treatment/

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024