Állatok

Kutyainfluenza

Valószínűleg a cunamiként ránk törő H1N1 oltási kampány másodhullámaként

 • Kutyainfluenza

  Kutyainfluenza

olyan sok kérdést kapok aggódó gazdiktól, hogy megnyugtatásként a legelején leszögezem, hogy kutyáink nincsenek csaholós viszonyban a malackákkal – talán a vadászatot kivéve, de akkor is csak távolról...

Minden jóravaló gazdi halott már a „kennelköhögésről”. Ez sokkal régebbi, mint a gágogós (madárinfluenza), illetve röfögős (sertésinfluenza). Az elnevezés elárulja, hogy milyen közegből is származik. A szaporító kennelből, amely sokszor nem több mint a fekvő és kakiló sarok pár lépésnyi távolsága, – persze most is tisztelet a kivételeknek – és mivel a kedves olvasó még mindig a homeopátiás oldalon van, emlékeztetném, hogy a homeopata (holisztikus) szemlélet, az egyed betegségét, az életkörülményeihez való alkalmazkodási képesség függvényében vizsgálja és értelmezi. 

Ha arra gondolunk, hogy a fent említett járványok olyan építményekből indulnak ki, ahol több ezer vagy tízezer (házi !?) állat, szó szerint egymás fején járkál, akkor érthető, hogy a körülöttük szorgoskodó emberek is„ gazdái” lesznek előbb vagy utóbb, az ott tobzódó mikrovilágnak. Ez után már csak az a kérdés, hogy gyalog, vagy járművön indulnak hódítani...

Persze kedvenceinknek – legyen kutya, vagy macska – is meg vannak a sajátságos „kísérői” pl. parainfluenza, adenovírus, herpesz, vagy éppen szopornyica vírus képében, és a baktériumok közül is első helyen bizonyos Bordatella-fajok részesítik előnyben a légutakat. Ennek ellenére igazából kevesen betegednek meg, hogyha tartási körülményeik és „falkabéli”helyzetük kielégítő számukra. Persze az extrém körülmények, sok mindent átírnak, álljon itt a következő példa: Floridában, 2004-ben a versenyagarak körében köhögési járvány ütötte fel a fejét. Mivel ez pénzes örömtől fosztotta meg a becses futtatókat, nagy erőkkel kutatva, sikerült nyakon csípni az addig ismeretlenség homályába burkolt kórokozót, amit nyilvánosan meg is neveztek H3N8-nak!

Ugye van némi hasonlóság a nevek és betűk között? Főleg ha tudjuk, hogy influenza törzseket jelölnek így. 

Megoldásként egy időre szélnek eresztették a kutyákat, így meg is szűnt a járvány. Mivel az eredeti kérdések főleg arra vonatkoztak, hogy az emberről „átmehet” e a kutyára a vírus, a valós világban ezt esélytelennek tartom. Az viszont teljesen életszerű, hogy az őszi időváltozással, főleg ilyen nyárias ősz után, kicsit nehezebben készülnek fel kedvenceink a nyálkás, nedves, hideg napokra, sétákra. 

Segítsünk nekik gyógynövényes készítményekkel, amelyek megfelelő formában tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat, kiválóan megtámogatva immunrendszerüket.

Javasolt homeopátiás szerek megelőzésként:

ECHINACEA​ napi 2x5 golyócska

Komplex készítmény az influenzás tünetek enyhítésére:  napi 2-3x 10 golyócska

Vincetoxicum: napi 2x5 golyócska

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024