Köhögés

Hónap házipatikája: a köhögés szerei

A hónap házipatikája című új rovatunkban ezúttal a köhögés legfontosabb szerei között szemezgethetnek:

 • Hónap házipatikája: a köhögés szerei

  Hónap házipatikája: a köhögés szerei

A száraz, illetve sok köpettel járó köhögés, továbbá ingerlő köhögés csillapítására ajánlott homeopátiás gyógyszer, amelyet a gége-, légcső- és hörghurut kezelésében évtizedek óta sikerrel alkalmaznak mind felnőttek, mind 2 éven felüli gyermekek gyógyításakor. A köhögés szirup tartalmazza a különböző eredetű köhögések kezelésében alkalmazott, jelentős homeopátiás szereket, ezért  egyaránt adható száraz és felszakadozó köhögés esetén.

DROSERA​ 15 CH – az éjfél körül rohamokban jelentkező kínzó száraz köhögés szere. A köhögést a fekvő testhelyzet, valamint beszéd, éneklés, nevetés provokálja.

BRYONIA​ 9 CH- a mellkasi fájdalommal járó száraz köhögés esetén választandó, a beteg két kezét a mellkasához nyomva köhög.

SPONGIA ​ 15 CH – ugató köhögés, kezdődő krupp szere

IPECA​ (Cephaelis ipecacuanha) 9CH – az öklendezéssel, hányással járó köhögési rohamok csillapítására alkalmazzuk, amikor a kevés vagy nagy mennyiségű, de nagyon tapadós váladékot a beteg rendkívül nehezen tudja felköhögni.

HEPAR SULFUR​  15 CH – a bőséges, sárgászöld köpettel járó gyulladás és hurutos köhögés esetén adjuk.

PULSATILLA PRATENSIS​ 15 CH – akkor javasoljuk, ha nappal hurutos (sűrű, sárga színű a váladék), éjjel száraz, ingerlő a köhögés.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Köhögés, hörghurut homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024