A homeopátiáról bővebben

Hónap hatóanyaga: Arsenicum album

Arsenicum album (fehér arzén)

A tömény állapotában mérgező arzént homeopátiás gyógyszer formájában elsősorban az emésztő és légzőszervek nyálkahártyáit érintő betegségek kezelésére használják. A betegségtől a beteg hamar kimerül, összezavarodik és szorong, halálfélelme van. Az Arsenicum album az asztma egyik leghatékonyabb homeopátiás szere. Meghűlés, szénanátha esetén is használják, ilyenkor a maró, híg orrváladéktól kisebesedik a bőr az orrcimpákon. Az ARSENICUM ALBUM​ a romlott étel fogyasztását követő ételmérgezés-szerű tünetekre elsőként adandó szer. A hányást vagy hasmenést kimerültség követi. A beteg erősen vacog, bár a bőre forró. További javallatok: égő érzéssel járó húgyúti fertőzések, viszkető, égő, berepedezett ekcéma, jégárpa, herpesz, influenza.


Rosszabbodás: hidegtől, éjfél és éjjel 2 óra között, stressztől, szeles időben.

Javulás: meleg, meleg borogatás hatására, meleg italoktól, vizet kortyolgatva, üléstől – feltámasztott háttal.

  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024