A homeopátiáról bővebben

Hónap hatóanyaga: Natrium muriaticum

A só megbecsültségét jelzi, hogy számos népnél szokás a vendéget kenyérrel és sóval fogadni. Ez nem véletlen.

A só nélkülözhetetlen az élethez. Nem csak azért, mert só nélkül minden étel íztelen és élvezhetetlen lesz, ahogyan azt a legkisebb királylány és a só meséjéből megismerhettük. A só életszükséglet. A sóhiány szédülést, izomgyengeséget, görcsöket okozhat, de kritikusabb helyzetben apátiához, halálhoz vezethet.

A só a történelem folyamán mindig fontos alapanyag volt. A korábbi évszázadokban, amikor még a hűtőt nem ismerték, sóval tartósítottak. A 20. századig több országban monopólium volt sót előállítani, akkora haszon volt rajta.

A só nagy mennyiségben betegséget, sóretenciós tüneteket okozhat (például ödéma, magas vérnyomás), közepes mennyiségben semleges hatású ízesítő, addig a végtelenül kicsi, de potenciált mennyiségben erős gyógyító hatással bír. 

A sót sok mindenre használták az orvoslásban, sajnos már egyre inkább megfeledkeznek sokoldalú gyógyhatásáról. Sósvizes gargarizálástól kezdve, a sós vizes fürdőn át, a sebösszehúzásig, számos területen hatékony gyógyírként szolgál.

A konyhasó alapanyagú Natrium muriaticum (NATRIUM CHLORATUM​) kifejezetten alkati szer, amit nagyon ritkán használnak akut panaszoknál. Fő hatóterületei az elme, a szív, a máj, a lép és a vér. 

A Natrum muriaticum alkattal az élet minden területén találkozhatunk: természete szerint felelősségteljes ember, vagy hivatásos segítő, aki mindenkit meghallgat, de ő maga keveset beszél az érzéseiről. Magányos típus. Legjobban a zárkózottsággal jellemezhető. Nem szereti és fél a változásoktól. Különleges képessége van mások meghallgatására, igen együttérző emberekkel, állatokkal. Nem bírja nézni mások szenvedését.

A Natrium muriaticum alkat nagyon gyakran a saját legrosszabb ellensége. Ahogy a só konzervál, visszatart, úgy nem képes a sóalkatú ember elengedni a kellemetlen eseményeket, fájó emlékeket, gyötrő gondolatokat. Mindent túlságosan a szívére vesz, „személyére vonatkoztat”.

Javulás: nevetés hatására, kemény felületen fekszik (hátfájás), hidegvizes borogatás (fejfájás)

Rosszabbodás: állapotromlás 10 óra körül vagy napfény hatására 


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba: 

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024