Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Síelés, sífutás, szánkózás, bobozás, korcsolyázás

Néha ezek a sportok olyan izmokat, területeket mozgatnak meg, melyeket régen nem használtunk.

 • Síelés, sífutás, szánkózás, bobozás, korcsolyázás

  Síelés, sífutás, szánkózás, bobozás, korcsolyázás

Milyen problémák jelentkezhetnek?

Csonthártyagyulladás

Fájdalom jelentkezik leggyakrabban a lábszár elülső, vagy belső felszínén. A fájdalom gyorsuláskor, lassuláskor kifejezettebb, mozgás alatt csökken, de a mozgás befejeztével nagyon határozottan visszatér. Tulajdonképpen túlterhelésről van szó. Olyan izmokat dolgoztatunk, amelyek erre a mozgásra nem voltak felkészítve.Jó hatású ilyenkor a masszázs, az ultrahangkezelés, illetve a következő homeopátiás szerek: SYMPHYTUM​, RUTA GRAVEOLENS​ és ARNICA MONTANA​ együttes szedése alacsony ( 9 CH) potenciában, naponta háromszor.

Amennyiben a fájdalom éjszaka, pihenésre és a meleg hatására fokozódik, érdemes a kezelést alacsony potenciájú KALIUM IODATUM​ szedésével kiegészíteni, ugyancsak háromszor naponta.

Derék- és hátfájdalom

Ha sportolás közben jelentkezik, akkor az esetek többségében valószínűleg túlerőltetés, vagy rossz mozdulat eredménye. Javasolt elsősegélynyújtás szintjén a BRYONIA​  9 CH potenciában és a RHUS TOXICODENDRON​ közepes (15 CH) potenciában történő szedése 2-3x naponta.

Izomgörcs

Az izom hirtelen, akaratlan összehúzódása síelés, korcsolyázás közben bármikor felléphet. Érdemes azonnal bevenni 30 CH potenciában 1 dózis CUPRUM METALLICUM​ és ARNICA MONTANA​ golyócskákat, majd folytatni két-három napig fele dózisban a kezelést naponta háromszor.

Fagyás

Hideg hatására kialakuló vöröses-lilás duzzanat, bizsergő érzéssel. a lokális kezelés mellett ajánlott 9 CH potenciában a SECALE CORNUTUM​ este és az AGARICUS​ közepes potenciában reggel.

Kidörzsölés

Cipő, szoros ruhadarab, zokni okozzák legtöbbször. Helyileg a gyulladás és felülfertőződés elkerülése érdekében antibakteriális, nyugtató krém alkalmazása javasolt, illetve, ha hideg borogatásra enyhülnek a tünetek, akkor a gyógyulást meggyorsítja a 15 CH potenciában adott GRAPHITES​.

Vérömleny

Esés következtében a felületes szövetekben, vagy az izomszövetben kialakult vérömlenyre azonnal érdemes jeget tenni (téli sportoknál ez szó szerint kéznél van!), mégpedig 15-20 percig, nem tovább!

Kiegészítésként a vérömleny gyorsabb és teljesebb felszívódása érdekében javasolt egészen a gyógyulásig az ARNICA MONTANA​, BELLIS PERENNIS​ és HAMAMELIS VIRGINIANA​ alacsony potenciákban, háromszor naponta. Külsőleg használjunk ÁRNIGÉL - fitoterápiás készítmény​-t!

A cikket dr. Kiss Éva Zsuzsanna sportorvos-homeopata írta a téli sportok kedvelőinek!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024