Menstruáció, menzesz

Tegyél fel néhány kérdést!

Zsófi hetedik osztályos nagylány. Szeret iskolába járni, és ha nagyritkán megbetegszik, inkább azon kell harcolnom vele, hogy maradjon néhány napot otthon, ne menjen félig gyógyultan suliba.

 • Fontos a kikérdezés a megfelelő szer választásához

  Fontos a kikérdezés a megfelelő szer választásához

Ezért meglepő számomra, hogy már a harmadik alkalommal jön egynapos igazolásért, mert elmondása szerint menstruációjának első napján olyan erősen görcsöl, hogy képtelen elmenni otthonról, csak összegörnyedve fekszik az ágyában. Számos hagyományos gyógyszert megpróbált,nem sok eredménnyel. No ha görcsöl, összegörnyed, adjunk neki MAGNESIA PHOSPHORICA​ -t 15CH potenciában. Ám a következő hónapban ismét egy nap hiányzás.

Akkor kicsit részletesebben kifaggatom Zsófit, milyen is ez a görcs, mi segít rajta, milyen egyéb tünete van. Elmondja, hogy ezen az első napon nagyon heves, rohamokban rátörő alhasi fájdalmai vannak. Ilyenkor izzad, sápadt és fázik, gyakran hány is. Jó meleg takaróba burkolózik,fekszik órákon át, mert ájulás környékezi. Hoppá! Fázós, sápadt, ájuldozik, hány, melegre javul, hát ez a VERATRUM ALBUM ​ képe. Adjunk még egy esélyt a homeopátiának, és felírom neki a szert.

Néhány hónapig találkozunk, hogy beszámoljon az eredményekről, és örömmel meséli, hogy panaszai annyira mérséklődtek, hogy még az iskolai testnevelés órát sem kell kihagynia.

Miközben megbeszéljük a továbbiakat, egy esetleges alkati szer szükségességét a végleges megoldáshoz, folyamatosan zakatol a fejemben: ha tüneti szert akarsz adni, mindig tegyél fel néhány kérdést!

dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024