Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Az ADHD és annak integratív megközelítése, homeopátiás szemszögből

Az ADHD nem egy betegség, hanem egy idegrendszeri fejlődési rendellenesség.

Kialakulásának módja még nem teljesen tisztázott, de az a magzati vagy csecsemőkorban zajlik le és sok esetben genetikai örökség is szerepet játszik benne. Az ADHD, figyelemzavar és hiperaktivitás, egy átfogó megnevezés, melynek vannak általános tünetei, mint például nyugtalanság, koncentrációs problémák, megértési nehézségek és impulzivitás. Ilyenformán az ADHD-t tekinthetjük akár egy nagy halmaznak is. Ezen belül sok egyéb kis halmazt is találunk, ahova a társult nehézségek tartoznak. Nem minden ADHD-s gyermeknél vagy felnőttnél alakul ki az összes társult nehézség, ez egyénfüggő. Ilyen társult nehézségek lehetnek pl. a dyslexia, a diszkalkulia, az ellenzéki dacos zavar, a nagyfokú agresszió vagy éppen a depressziós viselkedés is.

Ahhoz, hogy ne csak egy átfogó képet lássunk, - azaz ne csak a diagnózist magát, hanem az egyénre jellemző nehézséget is, - fontos megérteni a gyermek általános viselkedési reakcióját, mennyire extrovertált vagy éppenséggel introvertált.

Mint minden gyermek más és más, minden gyermek más egyedi karakterjegyekkel bír; minden gyermek más reakciókat és tüneteket ad ugyanazon az ADHD diagnózison belül. Épp ezért az ADHD-s kezelésnek is egyénre szabottnak kellene lennie. Sok segítség létezik az ADHD probléma kezelésében, így pl. a neuro-feedback terápia, a kineziológia, a pszichológiai elemek vagy akár a viselkedés terápia vagy a homeopátia.

A homeopátiás terápia során a homeopata szakember - mind az ADHD alaptüneteit valamint a gyermekre jellemző társult nehézségek tüneteit és a gyermek saját karakterisztikus tulajdonságait együttvéve, - állítja fel a gyermekre szabott egyéni terápiát a jól megválasztott homeopátiás gyógyszerrel. Egy jól megválasztott homeopátiás gyógyszer segít visszaállítani a gyermek idegrendszerének harmonikus működését. A gyermek koncentráltabbá, kezelhetőbbé és nyugodtabbá válik.

Az ADHD, avagy hogyan legyen gondtalan a gyermekkor című könyvben többet is olvashat a témáról, nagyobb betekintést kap a társult rendellenességekről. A könyv második fejezetében, mely a homeopátiának van szentelve, olvashatnak az ADHD homeopátiás megközelítéséről, valamint a leggyakrabban használt homeopátiás gyógyszerek jellemzőiről és eset bemutatásokon keresztül olvashatunk a homeopátia hatékonyságáról.

Ha többet szeretne megtudni az ADHD-ról és annak homeopátiás kezeléséről, akkor a fent említett könyv Önnek szól! 

Dr. Roberto Petrucci és Németh Viktória homeopata szakemberek2023. június 3-ra meghirdetett ADHD tematikus, budapesti előadása sajnoselmarad. 

További információkat ITT OLVASHAT.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024