Jól vagyok!

Anyák napja hajnalára

Minőségi idő anyával, ami ajándék mindkettőtöknek

Amíg kicsi vagy, az óvodai műsor, egy kifestett szív és egy csokor virág óriási örömet szerez anyukádnak és a nagymamáknak. Komolyabb fejtörés, hogy felnőttként mit ajándékozz anyák napjára, ami tényleg kifejezi azt a szeretetet és hálát, amit anyukád felé érzel. 

A csokor virág tavasszal természetes kísérője a köszöntésnek, de mindenki, akinek már nincs közöttünk az édesanyja, azt fogja mondani, hogy bárcsak több időt, több  közös élményt ajándékoztak volna egymásnak. Ezért anyák napja közeledtével összegyűjtöttünk pár élményajándék ötletet. Csináljatok együtt valami meglepőt, szokatlant, amire majd később jó lesz emlékezni.

 • Menjetek el együtt reggelizni! Anyukák, pláne a nagymamák  ritkán szánnak erre időt és pénzt, de hidd el, hogy örömmel üldögélnek majd veled egy szép kávézóban, pékségben, vagy olyan étteremben, ahol különleges reggeli kínálat van. 
 • Vidd el anyut színházba, vagy koncertre! Koccintsatok egy pohár pezsgővel a szünetben.
 • Menjetek el együtt fürdőbe, vagy szaunázni. Elsőre lehet, hogy tiltakozik, de ha sikerül meggyőzni anyut, akkor imádni fogja és akár csak egy óra a termálvízben hihetetlenül jót tesz.
 • Beszélj meg a kozmetikusoddal egy szépségnapot kettőtöknek. Egy arcmasszázs, egy szemöldök igazítás, vagy profi smink minden nőnek jár. Csináljatok utána közös fotót!
 • Ha már a fotónál tartunk, akkor egy profi családi, vagy anya-lánya fotózás is emlékezetes ajándék. Keress olyan női fotóst, akinél oldott a hangulat. 
 • Vidd el anyukádat egy niche parfümériába illat tanácsadásra, vagy illat kevergető workshopra.
 • Menjetek el piknikezni a természetbe. Üljetek ki a közeli folyópartra, vagy sétáljatok egy jót. 
 • Ha időd és az anyagiak engedik, vidd el anyukádat Bécsbe kirakatot nézni és kávézni. 
 • Menjetek el együtt egy különleges főző tanfolyamra. Tanuljatok meg sushit, vagy francia macaront készíteni. 
 • Rendszerezzétek és digitalizáljátok a családi fényképeket. Most van itt az alkalom nagyit is kikérdezni a régi családi legendákról, távoli rokonokról. Az adatokat írjátok fel a fotók hátuljára együtt. A jó történeteket jegyezzétek fel a későbbi generációknak. 
 • Idősebb korban nagy ajándék, ha segítesz a takarításban, rendrakásban, befőzésben. Ezek közben is komoly, intim beszélgetéseket lehet folytatni. 
 • Te tudod, hogy anyukádnak mi a kedvenc színe, parfümje, városa, költője, virága, fagyija, zenekara, ki volt az első szerelme, mikor volt a legboldogabb és mikor volt a legnehezebb időszaka? Ő tudja, hogy te miket válaszolnál ezekre a kérdésekre? Csináljatok egy ilyen játékot, hogy jobban megismerjétek egymást.
 • Készítsétek el együtt a specialitását, hogy meg tudja mutatni neked a titkos fogásokat. A tanultakból készíts egy családi receptkönyvet -hidd el, nagyon büszke lesz rá- , amit a család minden fiatal tagjának elküldhetsz majd.

A lényeg, hogy olyan programot eszelj ki, ami ugyan szokatlan, nem várt, de anyuka-nagyi örömmel megy és nem teher számára. 

(Hegyi Sára)

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024