Állatok

„Allergia” - Alíz esete

Alíz west highland white terrier szuka másfél éves volt, amikor először hozták a homeopátiás rendelésre.

Két hónappal azelőtt kezdődő, egyre fokozódó nyugtalansága, viszketése és vakaródzása miatt kerestek fel. Gazdája idősebb hölgy, erős dohányos. Budapest belvárosában laknak. Egy hónapja vidékre utaztak, azt remélve, hogy Alíz viszketése csillapodni fog. De Alíz sajnos egyre jobban vakaródzott. Úgy gondolták, hogy talán bolhás is lett a házigazda kutyájától, esetleg tetves a tyúkoktól. Ezért bolhaporral szórták be, de ez egyáltalán nem javított a helyzeten. Amikor visszatértek Budapestre, Alíz viszketése-vakaródzása tovább fokozódott. Ezért bőrgyógyászati szakrendelésre vitték, ahol bőrpróbát végeztek 20 allergénnel (atka-, gomba- és növényi eredetű antigénekkel). A teszt negatív eredménnyel zárult. A gazdi a nyers táplálás híve, így Alízt addig nyers étrenden tartotta, azaz a kutya pulyka-, vagy csirke-nyakat, ürühúst, májat és vegyesen nyers zöldségeket, gyümölcsöket kapott. A bőrgyógyász azonban nem helyeselte a nyers étrendet, élelmiszer-allergiát feltételezett és antiallergén diétás tápot írt fel számára. Alíz azonban ezt egyáltalán nem volt hajlandó megenni. Alíz vakaródzása és nyugtalansága főként éjszakánként egyre erősebb lett. Ráadásul néha nehezen lélegzett és szárazon köhögött.

Vizsgálat: Alíz közepesen fejlett és táplált kutya, súlya 6 kg, hőmérséklete 38,5oC. A szemek körül, a nyakán alul és a végtagok alsó részén szőrhiányos területek. Más látható bőrsérülés, vagy külső élősködők jelei nem láthatók. Bőrkiütések nincsenek. Amikor a hátán végighúzom a kezem, a viszketése-vakaródzása felerősödik. A gazdi szerint Alíz makacs, konok, önfejű kutyus. Az egészségügyi könyve szerint eddig nyolc(!) védőoltást: három veszettség elleni oltást, két kombinált alapoltást és három ismétlő oltást kapott. 

A feltételezett oltási károsodás, a légúti és mentális tünetek alapján ekkor SILICEA​ -t írtam fel számára.

A kontrollvizsgálat 1,5 hónap múlva következett. Alíz viszketése enyhült, de nem tűnt el. Éjjelente még mindig nyugtalanul aludt. Nem állhatta a cigarettafüstöt, így a gazdája mindig nyitva tartotta az ablakot. -"Alíz órákon át áll a nyitott ablakban és bámulja a semmit.” -mondta ekkor a gazdi. 

Ez Phatak Materia Medicája szerint a MEZEREUM​ kulcstünete: "Mezereum – oltás és higanymérgezés hatására kialakuló megbetegedések. A páciens mindennel és mindenkivel szemben közönyös; órákig mered ki az ablakon anélkül, hogy tudatosodna benne, mi is történik körülötte. Rosszabbodás: éjszaka. Higanytól. Oltástól. Légzőrendszer: száraz, csiklandozó köhögés. Bőr: elviselhetetlen viszketés." 

A szerválasztást egy másik szakkönyv (Allen: Keynotes with Nosodes) is megerősíti: "Mezereum – Világos hajú, flegmatikus temperamentumú személyek. Oltás utáni ekcéma és viszketés."


Így MEZEREUM​-ot írtam fel számára, amelyet a javaslat szerint öt napig adagoltak, szükség esetén ismételve.

Hat hét után következett az újabb kontrollvizsgálat.  A Mezereumot csak egyszer kellett ismételni az elmúlt hat hétben. Alíz már nem vakaródzott, nem köhögött. Éjjelente nyugodtan aludt. 

A javulás tartósnak bizonyult.


Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

https://www.facebook.com/SanaVetKft/ 


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Aranyér e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024