Dohányzás, alkohol, szenvedélybetegségek, másnaposság

Dohányzásról leszokás homeopátiás segítséggel 2.

Dohányzásról leszokás alatti lelki folyamatokat támogató homeopátiás szerek

A dohányzásról leszokás nehéz döntés, és sok kitartást kíván. Motivációként gyengébb pillanatainkban emlékeztessük magunkat arra, hogy mennyi előnye van, hogy megszabadulunk ettől a káros szenvedélyünktől! Jelentősen javul szervezetünk regenerációs képessége, csökken a stroke és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye. 1 év alatt pedig több 100 000 Ft-ot spórolunk meg, aminek árából más, egészségesebb módon jutalmazhatjuk meg magunkat és környezetünket. Mivel jelentősen javulhat így a tüdőkapacitásunk, aktívabb életmódot folytathatunk a továbbiakban. Sétáljunk, sportoljunk a szabadban, kiránduljunk az erdőben, fedezzünk fel új tájakat, élvezzük az élet szépségeit! Nem utolsósorban nő az önbecsülésünk és a kitartásunk, mivel bebizonyítjuk magunknak, hogy képesek vagyunk tenni magunkért és a céljaink elérése érdekében; ezt mások is észre fogják venni.


Mivel szembesülhetünk a leszokás ideje alatt:

ANTIMONIUM CRUDUM​15 CH: annak, aki folyamatosan a hűtőajtót nyitogatja a leszokás alatt, és attól tart, hogy a sok nasizástól el fog hízni.

ANACARDIUM ORIENTALE​ 30 CH: ha a dohányos a leszokással párhuzamosan egyre agresszívabban viselkedik, és közben eszik és eszik, az evéstől minden panasz javul. Olykor olyan, mint egy földre szállt angyal, máskor maga az ördög.

IGNATIA AMARA​ 30 CH: annak lesz hasznos, akinek gombócérzet van a torkában, fáj a feje, szorong és eszik akkor is, ha nem éhes. Alapvetően nem bírja a cigarettafüstöt. Valamilyen elnyomott, fel nem dolgozott bánat, fájdalom, csalódás lehet a háttérben. Jellemző még az érzékenység, és az, hogy érintéstől romlanak a tünetek.

PLANTAGO MAJOR 15 CH: segít abban, hogy megundorodjunk a cigarettától. Krónikus nikotinizmus következményei (depresszió, hányinger, alvásproblémák). Rossz közérzet feledékenységgel, szétszórtsággal, ingerlékenységgel. Szellemi kimerültség. Mozgástól átmenetileg javuló tünetek. 

STAPHYSAGRIA​ (DELPHINIUM STAPHISAGRIA) 30 CH: nagyon sokat tud segíteni azoknak, akik függőségekre hajlamosak (alkohol, szex, TV, pornó, cigaretta, túlságosan erős kapcsolati kötődés). Kívánhatják a tejet, a kenyeret és az édességet. Jellemző a maszturbálás. Cigarettafüggők lehetnek. Könnyen megsértődnek, ha valamilyen testi, lelki bántalmazás éri őket (pl. valaki „beszól” nekik). Sokáig tudnak ezen rágódni, és emiatt nem alszanak. Frusztráltak, dühösek.

A legutolsó 5 szer közül csak azt alkalmazzuk, amely saját tüneteinknek megfelel. Ezek adagja 5 golyócska/egyszeri adagolás/nap.  Mihelyt a tüneteink enyhülnek, ritkítsuk az adagok számát kétnapi, majd háromnapi adagolásra, majd álljunk le a folyamattal, mihelyt elértük a kívánt célt.

A gyógyszerek megvásárolhatók a gyógyszertárakban. A homeopátiás szereket forgalmazó patikák listáját itt találod meg.


Forrás:

Dr. S.R. Phatak: Homeopátiás Gyógyszertan (Remedium Kiadó, 1996)

https://www.soin-et-nature.com/en/1618-kit-for-homeopathic-stop-smoking-tobacco-boiron.html

http://s-scrutton.co.uk/Why_Homeopathy/illness-s-z/smoking.html?fbclid=IwAR2szMhfhbMPLaHqjmgKl5hlkbYyWlg13l79QGRLxrWN5b8_sFTdnSdT1Qw

https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/nikotinfuggoseg


Szerkesztette: Divinyi Zoltán Péter 

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024