Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Mojito és fagylalt – rekedtség nyáron (X)

A hirtelen hideghatás, lehet akár jeges italtól, vagy a légkonditól is, a leggyakoribb oka a nyári rekedtségnek.

 • Mojito és fagylalt – rekedtség nyáron (X)

  Mojito és fagylalt – rekedtség nyáron (X)

A másik lehetőség, ha a hangszálaink tűrőképességén felül használjuk a hangunkat, mondjuk egy koncerten, vagy meccsen szurkolva.

Mi is a rekedtség?

Hangképző szerveink úgy működnek, mint egy húros hangszer.  A gégébe beáramló levegő rezegteti meg a hangszálakat, és ez érzékelhető hangot produkál. Aki látott már egymás mellett nagybőgőt, csellót és hegedűt, megnézte a hangszerek teste és a húrok vastagsága közti különbséget, azt is érti rögtön, miért mélyebb a férfiak hangja a nőkénél, és honnan jön a gyerekhang édes csicsergése. Ha a hangszálak érzékeny felülete bármilyen okból megvastagszik (ezt okozhatja a felületet megtámadó baktérium, vagy vírus, de környezeti hatás, megerőltetés is), a hangszál nem képes az eredeti gyorsasággal rezegni, ezt érzékeljük rekedtségként.

A hangvesztéssel együtt élünk, elviseljük, anélkül hogy betegségként kezelnénk. Amikor nincs hagyományos kúra egy nem túl súlyos, de azért bosszantó betegségre (pl. egy enyhe allergia, egy vírusos nátha, a rekedtség, vagy gyomorpanaszok) a homeopátia mindig tartogat megoldást.

Komplex szer rekedtségre, gégegyulladásra, száraz köhögésre, vagyis olyan légúti bántalmakra, ami a torok alatti területet érinti. Megmenthet egy fellépést, vagy egy IGENT a „gyere hozzám feleségül” kérdésre.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024