A homeopátiáról bővebben

Homopátiás kiegészítő terápia sikere gyilkos galóca mérgezés kezelésében

A gyilkos galóca (Amanita phalloides) mérgezés gyakran vezet halálhoz még a leggondosabb orvosi kezelés ellenére is.

A gyilkos galóca mérgezés kórházi kezelése a toxinok eltávolításán és a máj védelmén alapul. A farmakoterápia a májvédő szilibinint alkalmazza, de extrém esetekben a májátültetés sem kerülhető el. Ezen terápiás beavatkozások ellenére a mortalitás továbbra is viszonylag magas. 

Egy esettanulmány két súlyos gombamérgezéses esetet írt le. Az egyik kezelést Bulgáriában, a másikat egy bécsi kórházban végezték. 

A tanulmányban szereplő 2 női beteget mérgezéses tünetekkel szállítottak kórházba és kerültek azonnal intenzív osztályra. Állapotuk súlyossága, több szervi elégtelenség és rossz életkilátások miatt úgy döntöttek, hogy az orvosi hagyományos kezelést homeopátiával is kiegészítik. Mindkét beteg súlyos májelégtelenséget mutatott; 1 beteg emellett többszervi elégtelenségben szenvedett, beleértve a szívet, a tüdőt, a vesét és az agyat. Ennél a betegnél kezdetben ARSENICUM ALBUM​-ot alkalmaztak. Majd a májelégtelenség diagnózisa után mindkét beteg PHOSPHORUS​-t kapott a klasszikus orvosi ellátás mellett.  A szerválasztás mindkét esetben egyenre szabott, az adott tünetek alapján történt. A kezelés sikeres volt és mindkét nő hosszantartó károsodás nélkül meggyógyult.  


Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052594/


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024