Gyomor-bél rendszeri zavarok, hányás, hasmenés, aranyér, étvágyzavar

Ha vége a böjtnek, kezdődik a locsolás…

Jut-e nekem húsz-harminc falat, tömény ital, sonka és tojás?

Letudtuk a tavaszi böjtöt is. Sikerült leadni egy-két kilót és talán kicsivel többet is mozogtunk, amivel kiizzadtuk magunkból a karácsonyi beigli és egyéb kalóriabombákból fakadó fókazsír párnák egy részét. Ám alighogy vége a karácsonyi ünnepkörnek, a farsangolással érkezik a „diétás” csörögefánk baracklekvárral bekanalazva és porcukorral meghintve, majd meg is érkeztünk a Feltámadás ünnepéhez, amely sokaknak inkább a máj- és gyomorterhelő ételek és italok túlfogyasztásának ünnepe. Véget is ért egy évkör…és talán messzebbről indulunk a jojó fogyókúra újrakezdésekor, mint ahonnan elindultunk…

Annak érdekében, hogy ez ne így történjen, nézzük meg sorban, melyek azok a homeopátiás szerek, melyeket okvetlen érdemes otthon a házi patikában tartanunk, ha szeretnénk akkor kezelni vagy megelőzni a problémát, amikor az felmerül.

Ha tele a pocak, már a sokadik helyen fogadjuk el azt a kis icike-picike sonka-kalács-pálinka triót vagy már negyedjére eszünk otthon a vendégekkel, akkor a NUX VOMICA​ szert alkalmazhatjuk akár 2-3 óránként is, majd ahogy enyhülnek a túlevéses panaszok, enyhül a bódultságunk, hasi diszkomfort érzetünk, ritkítsuk az adagokat, majd hagyjuk abba a szedését.

Füstölt hús, sonkaevés utáni panaszoknál a CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​ lehet segítségünkre.

Ha sok tojásos ételt fogyasztottunk, akkor a COLCHICUM AUTOMNALE​ az a szer, amely javíthat a panaszainkon.

Ha „úgy jártunk, mint az albán szamár”, akkor ismét a NUX VOMICA​-t vegyük elő. 

Ha ég a gyomrunk az elfogyasztott italtól vagy kiderül utólag, hogy a locsolókkal (azaz velünk) akarták eltakaríttatni a már „megfáradt” ételt és hasmenés, hányás jelentkezik, akkor az ARSENICUM ALBUM​ szer lehet jó szolgálatunkra (ételmérgezéskor mindig segít).

Ha a jobb bordaív alatt nyomásérzettel társuló fájdalmat érzünk, akkor a CHELIDONIUM MAJUS​ szerre gondoljunk és bátran alkalmazzuk is (ne csak gondoljunk rá!). A szer kiváló epegörcs esetén is és nagyon jó májméregtelenítő is, mint az alapanyagául szolgáló Vérehulló fecskefű nevű gyógynövény.

Ha már egy kevés ételtől is felfúvódunk, mint a gömbhal, ki kell csatolnunk az övet, és gyötrőek a „szelek”, ráadásul már mindenki érzi, hogy „valami bűzlik Dániában…és az étkezőben”, akkor LYCOPODIUM CLAVATUM​-ot alkalmazzunk.

Ha a zsíros ételektől van hasmenésünk, akkor a PULSATILLA PRATENSIS​ (Pulsatilla) szert vessük be.

Ha már kirobbanó …no nem a hangulatunk, hanem a hasmenésünk; abbahagyhatatlan, kimerítő az, ami alul sárgás színű, Niagara zuhatagszerű vízáramlás formájában távozik, akkor azonnal a PODOPHYLLUM​ szert alkalmazzuk, mert az sokat segíthet abban, hogy a porcelán trónt elhagyva már újra a királyi fotelben pihenhessünk, mielőtt újra kezdődnének a dolgos hétköznapok.

Ez utóbbi esetben nagyon fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünk folyadék- és elektrolit veszteségét patikában kapható rehidrációs oldattal, vagy ha az épp nincs otthon, akkor sós-cukros csipkebogyó teával!

Ha szeretnénk a májunkat „megjutalmazni” az ünnep után (májregeneráció okából kifolyólag), akkor a NATRIUM PHOSPHORICUM​ és NATRIUM SULFURICUM​ szereket alkalmazzuk felváltva alacsony potenciában több napig, napi 3 alkalommal adagolva.

Végül, de nem utolsósorban gondolunk a háziasszonyokra is! Ha házicselédnek érezzük magunkat a családunk szolgálatában és már elegünk van a házimunkából, nincs egy óra kimenőnk se; se vége, se hossza a takarításnak, mosásnak, főzésnek, elpakolásnak, egy adag SEPIA OFFICINALIS​ közepes potenciában nagy segítségünkre lehet.

Ahol alacsony potenciákat ajánlottunk, ott 9 CH vagy 15 CH hatáserősségben alkalmazzuk a szereket, ha erősebbek a tünetek vagy érzelmi, mentális állapotunk az adott szerre mutat, akkor a 30 CH szerpotencia lesz segítségünkre.


A fenti írással kívánnak Önnek önfeledt és kellemes húsvéti ünnepet a Terápia Natúra Alapítvány munkatársai!


(Szerkesztette: Divinyi Zoltán Péter)


Forrás:

Radar Opus homeopátiás software

Alexander Gothe – Julia Drinnenberg: Homeopathic Remedy Pictures (Part 1-2) (Emryss)

Dr. Borbély Katalin – Dr. Deák Valéria – Dr. Hídvégi Zsófia – Dr. Katona Edit – Dr. Molnár Mariann – Dr. Papp Huba – Dr. Sal Péter – Dr. Sebő Zsuzsanna – Dr. Tóth János: A homeopátia kézikönyve (Puedlo Kiadó)

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024