A homeopátiáról bővebben

A homeopátia életeket mentett

Bizonyított a nagy világjárványok alatt és háborús időkben is!

Íme egy történelmi példa az I. világháború korából:

A "Nagy Háború" (I. világháború) során a központi hatalmak − Németország, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Oszmán Birodalom − szemben álltak Nagy-Britanniával, az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Oroszországgal, Olaszországgal és Japán szövetséges erőivel. Ez egy addig példátlan vérontással és pusztítással járó brutális háború volt, amelyben több mint 9 millió katona vesztette életét.

A történészek nemrégiben olyan történelmi dokumentumokra leltek, amelyek azt tanúsítják, hogy a háború alatt a harctéren engedélyezett kisszámú homeopátiás tábori kórházak olyan betegellátást folytattak, amelyhez foghatót az egész fegyveres konfliktus során nem tapasztaltak.

Olvasd el a következő sorokban azokat az amerikai tiszttől származó szavakat, aki az egyik homeopátiás tábori kórházban (a 48-as számú báziskórházban) vetette papírra a gondolatait: 

„Augusztus 2: az első sebesültekkel teli vonat érkezése reggel 8:45-kor, közel háromszáz sebesülttel ... súlyos hordágyas esetek ... mindenki kiment hordágyat cipelni. Az első szörnyű látvány a kórházvonat belsejében ... három ágy elhelyezve egymás felett mindkét oldalon ... a vér és az üszkösödés émelyítő bűze érződik a levegőben. A sebesültekkel való gyengéd, de ügyetlen bánásmód ... a nagyon rossz állapotban lévő katonák nyögései és káromkodása ... a vonatról leszállás után útra kelés esőben és sárban, botladozva a rossz utakon ... a hordágyak tömkelege a befogadó kórházi osztályon ... a különböző osztályokra való beosztás a sebek jellege szerint – harci gáztól sérült esetek, fejsérültek, törések, gyalogos katonák esetei. 

Rengeteg kétségbeesett ember... az azonnali műtétek szükségessége. Operáció óráról órára ... fejsérülések ... a fejbőr és csont levágásának elborzasztó hangja ... elképesztő hasi sebek. ... A kórtermek tele vannak. Kétségbeesett beteg emberek ... mindenféle sérülések - fej, mellkas, has, kar-, lábtörések ... amputációk ... magatehetetlen emberek, akiket úgy kell etetni és fürdetni, mint a csecsemőket. ... Napokig csak dolgoztunk, ettünk és aludtunk. A sebesültek százával érkeztek minden nap. Időnként szüneteltetnünk kellett az új esetek felvételét a zsúfoltság miatt." 

A 48-as számú báziskórház aktív szolgálata alatt kezelt beteg és sebesült katonák száma összesen 4822 volt, akiknek többségét súlyos sebesüléssel szállítottak be; 2960 volt a sebészeti esetek száma és 1862 az orvosi esetek száma.

Ami megdöbbentette az orvostörténészeket, azok a tények...

E rendkívül kedvezőtlen körülmények ellenére a 48. számú báziskórház által jelentett, minden okból − a harci sebesülésektől a tüdőgyulladásig − bekövetkezett halálesetek száma mindössze 85 volt, ami átlagosan négyszer kevesebb, mint a hagyományos tábori orvosi kórházakban regisztrált halálesetek száma.


Forrás

**Pathology of the acute respiratory diseases, and of gas gangrene following wounds. Volume 12. In The Department of the United States Army in the World War. Edited by M. W. Ireland and J. Coupal. Washington: U.S. Government Printing Office, 1929, 411-412.**Martin Matheson. 48: An Informal & Mostly Pictorial History of U. S. Base Hospital 48, 1918-1919. New York: Veterans U. S. Base Hospital No. 48, 1939.

**American Homeopathy in the World War. Edited by Frederick M. Dearborn. (Chicago: American Institute of Homeopathy, 1923), 165.

**U.S. Base Hospital No. 48. American Expeditionary Forces. Journal of the American Institute of Homeopathy 1918-1919; 11: 1349-1350.

**Pathology of the acute respiratory diseases, and of gas gangrene following wounds. Volume 12. In The Department of the United States Army in the World War. Edited by M. W. Ireland and J. Coupal. Washington: U.S. Government Printing Office, 1929, 411-412.


Fotó: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:World_War_I_hospital_patients.jpg


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024