Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Az arcüreggyulladás kezelése homeopátiával

Cikkünk az arcüreggyulladás kezelésével foglalkozik. Ez a kórkép elsősorban felső légúti gyulladás, nátha szövődményeként jelentkezik.

Az orrüregi gyulladás miatt a melléküregek kivezető nyílása szűkül, váladékuk nem tud kiürülni, és a felgyülemlett nyálkában baktériumok szaporodnak el. A melléküregben fokozatosan gennygyülem keletkezik. A feszülés miatt fájdalom jelentkezik.


Ezekre a tünetekre a következő szereket lehet adni:

ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ 5 CH

Az immunrendszer működésének támogatására általánosan adható homeopátiás szer. Kúraszerűen alkalmazható ősztől tavaszig napi kétszer 5 golyócska formájában. Hétköznap (hétfőtől péntekig) szedése után, hétvégén (szombat-vasárnap) szünet javasolt, így szedhető a náthás, influenzás időszak alatt. Fertőzés esetén (az arcüreggyulladás alatt is) szokásos napi adagja 3-5-ször 5 golyócska, amíg a fertőzés el nem múlt.

HYDRASTIS CANADENSIS​ 5 CH

Nehezen kifújható, fehér, sűrű, tapadós-nyúlós orrfolyással jár, amikor a váladék nemcsak „elöl”, az orron keresztül távozik, hanem nagy mennyiségű váladékcsorgás érezhető a hátsó garatfalon is, főleg lefekvéskor.

MEZEREUM​ 15 CH

Az arcüreg gennyes váladékkal való telítettsége miatt a beteg arcában feszítő érzést panaszol. Nyilalló arcfájdalom jelentkezik előrehajláskor vagy hideg hatására.

KALIUM BICHROMICUM​ 9 CH
A sárgászöld, fertőzéses eredetű orrfolyás szere. A váladék tapadós, nehezen kifújható. A beteg „dugókat” fúj ki az orrából. A tüneteken a meleg enyhít.

A felsorolt szerek adagolása: a homeopátiás szerek adagolása mindig a tünetek intenzitásától, előfordulási gyakoriságától függ. Eleinte gyakrabban, a tünetek enyhülésével egyre ritkábban alkalmazzuk őket.

Kezdetben félóránként-óránként adjunk 5 golyócskát, majd átállhatunk a napi 3-5-ször 5 golyócska szedésére a tünetek enyhüléséig.

  

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024